Snabb uppdatering

Tog en härlig sovmorgon, mycket skönt! Gick ner och käkade lite frukost. Sofia frågade om jag ville hänga med familjen till ett ställe där de skulle plocka blåbär och hallon. Tyckte det var ganska självklart att hänga med för att lära känna familjen lite, så lämnade Malin hemma och hängde med. Dock blev det inga blåbär plockade men en hel del hallon och lika många gick raka vägen ner i magen! Vi gungade även lite på en gunga som hängde där i ett träd, lite skojsigt :) 

Kom precis hem så åkte jag och Malin till ett stort (JÄTTESTORT) köpcenter för att träffa Sandra, Ronja och Rebecka igen. Vi strosade runt lite och käkade mat. Vid sex stängde affärerna vilket resulterade i att de stängde dörrarna in mot köpcentret så vi fick gå från affären vi var i direkt ut och därefter gå runt hela byggnaden och upp i parkeringshuset för att komma till våran bil. Lite knäppt! Vi lämnade av Rebecka och åkte hem till Sandra och Ronja (deras familj är borta över helgen så de har hela huset för dem själva). Vi kollade lite på film och så käkade lite mat igen :P

Åkte hem och sitter nu här. Klockan är strax efter 11 så sängen väntar för imorgon ska jag jobba, dock inte själv utan ska gå med Malin.. Vi ska även fixa bankkort och telefonkort. Men nu ska jag titta en sista gång på världens finaste video som Maliin hade lagt upp på sin blogg :D "Halfway around the world.." med flickorna <3

love<3  

Boat Cruse

Första riktiga dagen hos familjen. Dagen har varit toppen. Barnen verkar gilla mig vilket känns underbart! Lekte lite med Julian på förmiddagen innan Malin åkte en sväng med mig och visade mig runt. Vi var på ett köpcenter och kikade lite och sedan visade hon mig var de brukar handla.. Vi åkte hem och gjorde oss iordning för au pair mötet som var en båtkryssning i Bostons hamn. Båtkryssningen var helt okej, roligt folk men dansen var sisådär. Var ju inte direkt som att vara på Olstorp och dansa, vilket är skitkul. Efter kryssningen åkte jag, Malin och Emil hem till Ronja och Sandra där vi käkade lite, pratade och skrattade. Mycket trevligt avslut på kvällen :) Nu sitter jag här och klockan är mycket. Sängen väntar. Ha det gott så hörs vi innom en snar framtid (lovar!). Natti natt :)

love<3


Värdfamiljen

Efter att ha haft en otrolig dag i New York var det nu dags för nästa stora dag. Dagen då vi skulle få åka till våra familjer. Efter utcheckning satte vi oss på bussen och begav oss mot Newton, Boston. När vi kommer fram känner jag (som tur var, man vet ju aldrig) igen Suzanne och lille Julian. Jag kramar Suzanne och får även en kram av Julian. Vi åker hem, småpratar lite i bilen. Det var så lätt att prata med Suzanne vilket kändes väldigt skönt. Vi kommer hem och jag träffar Sandro och Sofia samt Malin, deras gamla au pair. Julian visar mig runt i huset som jag tycker är jättefint! Lite kul att de har en jättestor tavla med Stockholm på hänger i hallen på andra våningen...

Suzanne frågar om jag har ringt hem än, vilket jag inte har. Så ringer i alla fall hem. Det är konstigt vad det känns att man är långt hemifrån när man hör dem! Så det kom några tårar, men inget alllvarligt. Det komiska var att pappa inte fatta att jag var lite blödig utan frågade om jag hade gått och blivigt förkyld för han tyckte att jag lät lite hes! Bra gjort pappsen :)

Jag fick en jättefin blombukett, som jag har på mitt rum - luktar ljuvligt kan jag lova! Så skulle vi gå ut och äta middag för att välkomna mig. Vi åkte till ett ställe som var mycket duktiga på skaldjur. Detta märktes, maten var jättegod! Orkade tyvärr inte äta upp allt, och vad händer?! De frågar om jag vill ta med resten hem!! Va vad det jag sa?, doggybag exicterar här. Helt sjukt!

Sedan hade Malin en liten suprise så vi åkte och träffade hennes vänner Ronja, Sandra (Ronjas nya au pair) och Rebecka. Vi åkte till ett köpcenter för Malin skulle köpa lite grejer till hennes skrapbooking som hon ska ta med till Sverige. Vilken härlig affär det var, nu vill jag också göra en skrapbookingpärm (eller hur man nu säger). Vi avslutade kvällen med en glass på Ben & Jerrys. Mycket smaskigt!


fina blommor från värdfamiljen :) och kolla in den snygga tavlan/ramen, den är verkligen inte helt fel ;D <3 kartan med tabletter ber jag om ursäkt för, det var inte meningen att den skulle komma med..

love<3

New York - check ;)

Dagen som alla väntat på. New York - dagen. Först var det lektioner, vi fick lyssna på en polis som pratade och skämtade en hel del vilket var mycket uppskattat. Sedan bar det av mot storstaden! Så jäkla häftigt det var!! Detta kommer jag leva på länge. Det var stort, så sjukt stort. Det enda som var litet var Frihetsgudinnan som jag trodde var mycket större! Vi åkte i alla fall till New York och väl framme åkte vi en guidad busstur genom staden. På denna rundan blev en hel del byggnader m.m. checkade ;) Vi åkte även upp i Rock Feller Center, vilket var jättehögt! Därifrån såg vi ALLT, precis ALLT! Så coolt! Sedan hade vi ledig tid, så jag, Linn och Emil som hade massor som vi ville se rusade mot Central Park för att få se den :) Vi var vrålhungriga så det blev en snabbis på Donken för att överleva och sedan vidare för att hinna köpa I <3 New York - tröjor. Hann tyvärr inte med Time Square som jag hade velat sett i mörker också + en del andra saker som man ville se...

New York - check
Frihetsgudinnan - check
Empire State Building - check
Central Park - check
Time Square - check
och massa andra ställen/byggnader (som t.ex. där World Trade Center stod en gång..) - check

Nu till det roliga; bilderna - så ni vet att jag inte ljuger! hihi!


New York!!

Time Square

Jag framför Empire State Building

Frihetsgudinnan

Linn, Emil och jag på Top of the Rock, med Empire State Building i bakgrunden.
Kan ni tänka er hur högt upp vi var?!

Empire State Building

Detta var väl inte helt fel, eller vad säger ni..? ;)

love<3

Au pair skolan

Här kommer lite bilder så ni ser vad jag har för mig. Internet krånglar lite så har inte svarat på alla mail, men ska göra det..


Så här ser skolan ut..

skolan igen, är dock inte lika fin på insidan som utsidan...

Vi samlade det svenska gänget (nästan alla) på skolan för en fin liten gruppbild :)

jag och linn i aulan.

Alla länder skulle sjunga en låt från sitt egna land, vi sjöng "i ett hus vid skogens slut.." för små grodorna kändes lite uttjatad...

Emil, och ser ni vad han äter? Skolans mat är inte den allra bästa...

love<3

Första dagen avklarad - check!

Precis innan jag skulle lägga mig så ska jag ställa klockan (eftersom jag inte har någon mobil här än..) och vad händer!? Jo den pajar. Shit vad gör jag nu? Springer ut och hittar en "ledare" som fortfarande sitter uppe som tur är. Hoin ger mig en klocka som jag kan låna, tur det! Vaknar på morgonen, innan klockan. Tar en dusch och möter upp de andra för frukost! Man har hört att maten på skolan inte är den bästa och gissa vad det första Linn och jag ser!? rosa-gröna-blåa-lila-flingor! Usch vad äckligt! Gick i alla fall vidare och hittade två mackor, ett äpple, juice och vatten - jaja det fick väl duga. Som tur var, var lunchen och middagen bättre.. 

Skolan är helt ok, man pratar mycket om ganska självklara saker som att man ska tvätta händerna. Visste ni det? ;) Så pratade vi lite om sjukdomar och vilka fördomar vi har mot andra länder. Det var rätt kul, vi svenskar är tydligen dryga (t.ex. hälsar inte när vi möter någon) vi är blonda och blåögda, äter bara köttbullar, kör volvo och saab, älskar IKEA och möter ofta isbjörnar på gatan! Vi skratta rätt gott åt detta, speciellt när våran lärare hakade upp sig på isbjörnarna :)

Vi hade även singalong, då varje land skulle sjunga en låt. Vi upptäckte då att skolan verkligen kryllar av tyskar. Vi är nästan 300 au pairer här och säkert minst 75% är tyskar! Jag bor dessutom med en tysk tjej (rätt tråkig) och en tjej från panama som inte fattar något! Jag Emil och Linn går dessutom i samma klass som henne och nu går hon under namnet "clownen" för hon är lite speciell. 

Dagen har gått riktigt snabbt och vi har dessutom anmält oss till New York resan på torsdag så nu längtar man till den :) En annan kul sak var att vi såg rådjur på gräsmattan på skolområdet, vilket betyder att de var innanför stängslet! Hallå eller, är vi inte i New York?, då kändes det som man var i Sverige!

Jag hade dessutom världens otur, min adapter fungerade inte! Men det löste sig, jag lånade Linn´s nagelsax så "byggde" jag om den. Nu blir allt byggarna och elfaan imponerade! ;)

Ne nu är klockan strax tolv här så jag ska nog sova nu.. Ska försöka lägga ut lite bilder imorgon så ni kan se hur jag har det :) 

love <3 
 


New York

Nu ar jag har, halfway around the world.. Det var jobbigt att lamna terra o den familjen imorse, och det var jobbigt att saga hej da till mamma pappa per ida och jon.. Nagat annat som var jobbigt var att min mobil stangdes av ett dygn for tidigt sa hade ingen mobil pa morgonen sa kunde varken fa eller skicka nagra sms! Sa jag fick aldrig saga hej da till Markus eftersom han inte fick tag pa mig.. Men resan gick bra, traffade Emil o Lise sa hade ju sallskap hela vagen. Jag och Emil satt dessutom precis vid nodutgangen forsta delen av resan sa de kandes ju tryggt, haha! 

Jag blev inte heller nervos av att resan borjade, trodde att jag skulle bli det. Men allt har gatt sa bra, nastan for bra. Fast det ar jobbigt att tanka pa att alla ar sa langt borta, da blir ogonen blanka..

Nu sitter jag pa skolan, kom hit for bara en liten stund sedan. Har bara slangt in vaskorna i rummet och sen rusade jag Lise och Linn hit :) Ar sa sjukt trott sa det blir sangen nu.. klockan ar snart halv ett har, vilket betyder snart halv sju hos er. Vilket i sin tur betyder att jag har varit vaken i over ett dygn..

Har forresten redan sett frihetsgudinnan, vad liten hon var!?

Tack for alla fina kommentarer och lyckonskningar fran mina vanner! Det betyder mycket <3

love <3

Halfway around the world..

.. that won´t stop me from loving you! <3
Sitter här nu efter att ha kollat igenom albumen, tittat på bilderna, lyssnat på låten och faktiskt fällt några tårar nu morgonen också! Kommer nog aldrig kunna höra den utan att gråta..

Vi började med en välkomstdrink och tipspromenad. Sedan gick vi rakt på maten som jag och Terra hade längtat så efter! När maten var uppäten skulle det öppnas paket och då sprack det. Jag som hade sagt att jag inte skulle gråta så tidigt på kvällen. Min älskade vän Markus hade gjort ett helt album med bilder på oss - då kunde jag inte hålla tårarna tillbaka... Jag fick jättefina smycken, tavlor, kladdtårta (!), resegodis och bilder/album med vitsiga texter.. sen springer Johanna iväg och kommer tillbaka med ett jättestort paket. Jag börjar öppna och när jag lyfter på locket så förstår jag att de också har gjort ett album som ligger i lådan. Så himla fint det var! Bilder på oss (Sara Terra Ida Johanna) och texter om allt kul vi har haft för oss..Då började jag gråta igen!

Efter att i alla fall jag lugnat mig, fortsatte festen.. Det blev mycket prat, skålande, en fin liten tipspromenad om mig som Snygg-Fredrik faktiskt vann! Det var inte dåligt gjort - fast det är klart, jag bor ju nästan där så han borde ju veta det mesta om mig! Sedan försvinner Terra, Ida och Johanna igen och när de kommer tillbaka har de morgonrockar och röda sockar på sig och jag tänker "vad har tusan har de nu hittat på?". Så sätts musiken på och de slänger av sig morgonrockarna (under har de Boston red socks kläder) och börjar dansa till "Halfway around the world"!!! och vad händer - jo jag börjar lipa igen..

Kvällen fortsätter med mer dans, lekar/tävlingar, prat, tårta, skålande och sång (!) när hela gänget ställer sig upp och sjunger "Åh Sara, kom ut ikväll.." Vi fortsätter sedan mot Olstorp för mer dans och folk att träffa!..

Tack alla för att ni kom - det betydde så sjukt mycket! Jag kommer sakna er så in i norden.. Egentligen så behöver jag nog inte skriva/säga något, ni såg mina tårar igår och vet hur mycket ni betyder för mig! <3<3 Om ni ville veta så gråter jag igen, tangentbordet kommer bli dränkt innan jag är klar ju! Men så är det.. Albumen blir i alla fall nerpackade, de ska med. Låten kommer gå på repeat..

Love <3
..that won´t stop me from loving you! <3

Det är ingen "avskedsfest" det är en "pååterseendefest"

Glömde nästan.. Idag gäller det!! För idag är det lördag och då kommer det roligt folk :D jag hoppas att jag inte kommer gråta för mycket - men jag kan ju inte lova något, haha!

love <3

Packning, elfaan, Wassbacken, Sthlm-mat, fix..

Tänkte skriva igår men hann inte med det! Började med att packa väskorna på "riktigt" och jag fick plats över. Hur lyckas man? Jag trodde det skulle bli proppfullt men jag måste vara proffs på det här med packning. Blev iaf en väska på 21kg och en på 7kg - hoppas det blir så när jag lägger ner sakerna på söndag också..

Sen med mor o far till skövde en sväng, och vem ser mig och kommer fram och ger mig en kram om inte ELFAAN! Det var kul för jag trodde redan att han hade flyttat men det skulle han göra först om 3 timmar.. Skoj skoj! Träffade även min ena bygglärare och Kitty - lyckat att alla är i Skövde samtidigt!

Sen bar det av till Wassbacken en sväng och höll på att fastna där. Konstigt att sommaren redan är slut och att jag INTE kommer tillbaka nästa sommar.. Kommer sakna det!

Sen bar det av för att träffa flickorna, blev en mysig kväll med stockholmsmat (som blev mer än lyckad!), dessert, film och massa prat :) På väg hem blev det ett snabbt inhopp hos terra för att fixa klart inför morgondagen.. Efter det blev det sängen!

love <3


15.36 - inget att göra

Kräftskivan igår blev lyckad får man nog säga. Trevligt folk, goda kräftor och så lite vin på de!

Idag är nog första dagen jag känner pirr inför resan, tror det beror på att det är "skoldag" idag och jag fick inte komma tillbaka till bygg och träffa mina killar. Byggtiden tog slut i samband med studenten.. då fattade man inte det - då var man bara så sjukt glad o de va så himla roligt! Idag förstod jag det och idag insåg jag att jag faktiskt åker på måndag. Å det är helt sjukt..

Men men, om en stund ska jag åka o hämta två söta barn på fritids och sen ska jag fixa käk till fyra hungriga barn.. Ikväll blir de till och kolla på fotbollsmatch (bäst för syskonen att de vinner!) och så förhoppningsvis träffa Markus en sväng.

love <3


Kusinerna

Är hos mina kusiner och testar skype, kommer bli finfint detta!!

Ikväll är det kräftskiva på Wassbacken som gäller - kommer bli toppen!! :)

love <3


Avslutning

Snacka om att vi är ett härligt gäng!!
Igår var det avslutning för oss som jobbat på Wassbacken, samling kl 19.00 och ingen visste vad vi skulle göra.. Så börjar chefen snacka om karaoke och alla blir livrädda! Dock visade det sig att vi skulle käka och bowla vilket var mycket kul :) Dessutom måste det ha varit något fel på mig för jag är sämst på och bowla vilket de flesta vet men jag var bäst - eller nästan iaf. Ett tag var jag det, tills Ulf (chefen) gick om och tog ledningen. Attans! Men en stark två blev jag ändå! OCH medlem i det vinnande laget :)

När vi satt och käka så påpekade jag att de skulle vara kul om vi hade kräftskiva på Wassbacken, och lilla Ida var inte sen att hänga på så helt plötsligt var planerandet i full gång.. Så nu blir det kräftskiva på onsdag med dessa trevliga människor, kommer bli himla kul! :)

Men först blir det och ta tag i denna dagen som kommer att spenderas helt och hållet med mina bästa brudar!!

love <3


En av de bästa!

Det är konstigt vad ord kan betyda så mycket när man får dem svart på vitt.. Det är ju självklart att jag kommer sakna mina vänner och de mig (förhoppningsvis!) men blev så himla glad o rörd av smset jag fick igår; "...jag är hemma och har kommit på hur jävla mycket jag kommer sakna dig..fällde fan en tår förut när det slog mig hur länge du kommer vara borta. Du borde inte få åka..." Då vet man att man har riktiga vänner!

Och hallå, jag kommer ju faktiskt tillbaka :)

Måste också meddela att det inte är vilken dag som helst, Julia fyller faktiskt 19år idag. Massa Grattis till dig vännen och hoppas du får en toppendag!

love <3

Tiden bara springer iväg..

8 dagar kvar, helt sjukt!!
Helgen har gått i rasande fart, började fredagen med att fixa sånt som måste fixas innan resan.. Finns så mycket småsaker som ska göras! Så ville syskonen att jag skulle umgås med dem, så Ida, Jon och jag bestämde oss för att åka och fika :) Kvällen bestod av mys med hela familjen...

Lördagen skulle det "prov-packas"!! Det var en mycket spännande upplevelse - hur packar man ner saker för ett år i en väska som endast får väga 23 kg?? Jag blev ändå rätt nöjd med resultatet och tror att det kommer fungera.. Annars är det ju bara och ringa min kära vän Johanna, hon är proffs på att packa (eller inte!) hon vet iaf hur man gör för att fylla en väska :) Efter "prov-packningen" bar det av till Ellinor som skulle firas! Grattis till henne som fyller år på tisdag :)

Idag har det börjats säga "hej då".. Träffade mormor o morfar, vi käkade mat och var även iväg till ett ställe där man hade tårtbuffé. Ojoj vad tårtor säger jag bara! Efter de så var man ju rätt mätt kan jag lova! Var även iväg en sväng till familjen Johansson som precis kommit hem.. Blev en snabbvisit och hämtade mitt usb som de fixat till mig - vad skulle jag göra utan den familjen? de är de bästa, kommer sakna dom massor <3
Nu sitter jag iaf här och övar på mitt bloggande, hoppas ni tycker att det går bra..? Fast jag hoppas att Ellen och hennes vän (som är så snälla och har fixat bloggen!!) har tid snart att göra klart den. Just nu är den ju lite halvfärdig..

love <3

It´s all about me..

Nu ska då även jag börja blogga!..

Denna bloggen kommer att handla om mig och min resa, om 11 dagar  lämnar jag nämligen Sverige för att genomföra mitt äventyr i USA. Jag kommer att åka iväg ett år som au pair till en familj med två barn, som bor strax utanför Boston... 

Denna bloggen kommer att vara mitt sätt att få prata av mig nu när jag inte kommer ha min familj och alla mina underbara vänner runt omkring mig längre.. men även en chans för dem att veta vad jag gör :) 

Så håll utkik, för här kommer det skrivas ;)

love <3


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0