Lost in Massachusetts

Så plötsligt händer det. Jag och Sandra hämtar upp Helene och beger oss mot Starbucks. När vi ska svänga till höger så står det en brandbil mitt i svängen och en man vinkar åt oss att fortsätta. Problemet nu är att Helene hittar ingen annan väg till Natick och vi har ingen karta i bilen. Aja tänker vi, det är väl bara att fortsätta. Så jag kör vidare, Sandra smaskar vidare på sittt "svenska lösgodis" och Helene ringer en tysk au pair som kanske vet hur vi kan åka. Vi kör förbi ett dött djur på vägen och det börjar lukta illa i bilen. Sandra utbrister "det är en skunk!! Jag har alltid velat känna hur en skunk luktar!". Inte så mysigt.. Så efter att ha kört förbi en skunk, hamnat både i Sherborn och Holliston så hittar vi tillslut rätt och hamnar hos de andra svenska tjejerna på Starbucks där en trevlig kväll väntade.

love <3


Guess what?!

Jag har lyckats bli idiotförklarad! Gissa var? På en (typ) bygghandel/brädgård!

Åkte till brädgården där Suzanne hade varit och pratat med någon om att de skulle spara lite spån till oss som vi kunde få. Kommer dit och hittar en gammal gubbe och en nisse några år äldre än mig. Förklarar läget och tror att de ska vara snälla och ge mig lite sågspån. Vad händer?! Jo de börjar idiotförklara mig! Detta är en brädgård, de säljer bräder, lister bla.bla.. Inte sågspån till hönor och någon Suzanne hade de aldrig pratat med. Hallå jo jag förstår, jag är ju inte helt knäpp! Frågar om de inte har sågat något så det finns i alla fall lite spån jag kan få. Nej tyvärr, de har redan hunnit städa. Var inget mer att göra, de ville inte ge mig något sågspån så hönerna får väl försöka överleva ändå!

Begav mig vidare och handlade mat, det gick betydligt lättare! Pratade sedan med Suzanne som bara skakade på huvudet och sa " det kan jag tänka mig, de verkade inte så hjälpsamma direkt". Annars har jag hunnit med en lång promenad idag och fått mitt rum städat. Har även läst lite. Finns inte så mycket att göra en dag som denna med jobb, 2 timmars ledigt, jobb, 2 timmars ledigt, jobb. Så snart ska jag börja igen och då är det laga mat som gäller. Kan meddela att vi en dag som denna kommer äta pasta och köttbullar. När jag slutar halv 8 så bär det av mot Starbucks.

love <3   


Teskedsgumman här då!

Men känner mig rätt fin ändå efter Sofias fixande ;)

Har jobbat hela dagen. Barnen var lediga vilket betydde att alla var hemma så förväntade mig lite kaos, speciellt eftersom det var massa folk här igår. Men alla var på så himla bra humör så jag fattade inget! De måste nog ha haft riktigt kul igår och det hängde i. Men huset såg ut som tredje världskriget, förstår inte vad Malin menade med att de inte brukar ha massa gäster..?

Aja, schemat för veckan såg ok ut men det var ganska sönderplockat så lär väl inte hinna göra så mycket. Starbucks imorgon är dock givet för att träffa de andra svenskarna. Sedan är det Pink på fredagskvällen och sista lektionen på lördagen. Annars blir det jobb och jobb. Men hallå, man går ju inte och ser Pink varje fredag så så illa är det ju inte!

Nepp nu ska jag städa, eller jaa.. Nu är ju jag i USA så även om jag jobbar som au pair där man städar efter ungarna så betyder ju inte det att inte städerskan kommer varje tisdag. Men ska ändå plocka ihop alla smycken och sådant som ligger framme. Resten överlämnar jag till Emiljano. Lite lyx har jag allt!

Så ska jag ta tag i läxan, eller om den kanske får vänta tills en annan dag. Boken känns ju mer lockande en stund..

love <3


What a weekend!

Japp, var ska jag börja..? Kanske med att jag råkade prata svenska med mamman av bara farten, vilket inte gick så himla bra. Hon bara tittade på mig innan jag kopplade och började skratta. Sedan pratade jag engelska med pappan. Haha allt blev helt knäppt!
Sedan bar det av mot Emma för film- och glasskväll. Jag har dessutom nu även smakat Fluff. Måste ju testa allt som går. Smakade väl som marshmallows fast lite mera socker (av någon konstig anledning?). Men en mycket trevlig kväll även fast filmen inte var den bästa..

Lördagen började med ett rödljuskrig. Varenda lampa slog om till rött vilket nästan resulterade i en försening till skolan.. Efter skolan bar det av mot IKEA med Emma, Lovisa och Ida. Väl framme så börjar gubben i entrén förklara hur IKEA fungerar tillls Ida förklarar att vi har IKEA hemma också, varpå gubben tycker det hela är mycket pinsamt.. Haha. Vi käkar svenska köttbullar, vilket var sjukt gott! Äter ju lite annorlunda mat här jämfört med hemma. Sedan hittar vi även den "svenska hörnan" och när jag och Ida ska ta kort på Marabouchokladen så kommer mannen i kassan fram och säger " Hi, sorry but if you take photos here you will have to pay 5 dollar." Ida och jag bara kollar på varandra och jag slänger ur mig ett "va?!!" och mannen svarar "haha, där lurade jag er allt!" Ida och jag tittar på varandra igen innan jag kopplar och utbrister "Han pratar svenska!". Lite kul med en svensk som jobbar i den "svenska hörnan". IKEA bestod även av en liten tuch av Jokkmokk (började skratta när jag såg skylten), attackerande kundvagnar samt vispar och mycket annat skoj. 
Sedan bar det vidare mot ett nyöppnat köpcenter i Deddham där vi strosade runt ett tag. Sedan blev det en liten väntan innan vi begav oss in i biomörkret för att se Love Happens. Den var dock inte så glad och rolig som vi trodde vilket kanske var orsaken till att Ida somnade.. 


(  haha, Elfaan!! :D  )

Den svenska hörnan där "svensken" arbetade. Så klart köpte jag marabou men även bilar och ballerina :) och förstås kalles kaviar och lingonsylt som familjen ville ha!


I väntan på bion; Lovisa, Emma och jag. Den mycket skickliga fotografen heter Ida.

Efter en liten sovmorgon och en god frukost gick färden mot Boston. Vi hade inte vädret med oss denna dagen utan det regnade en del. Hade med mig mitt mosaikparaply men det gick ju så klart sönder (dock inte av regnet). Vi beslöt oss för att utforska Harvard, så tog tunnelbanan dit. Strosade omkring där och käkade på en restaurang. Man kommer bli bortskämd med att äta ute när man är här. Men men det är ju en del av det här året. Åkte med Emma en sväng hem och kikade på en film. Nu verkar det som om gästerna som varit här på middag har åkt, klockan är halv 10. Så ska gå ner och se om min värdmamma har schemat klart för veckan. Barnen är lediga imorgon för det är Yum Kippur så vet ju inte hur jag jobbar. 

Så här liten ser man ut när man står på trappan upp till Harvard..

love <3

  


Ringelinplingling..

Men hallå eller!? Jag trodde inte att det var tillåtet att vara på jobbet när jag ringer. Fy bubblan Terra ;)
Fick i alla fall höra Mias röst och veta att de lever. Tänk, så här länge har de aldrig varit utan mig och jag utan att träffa dem!

Men ur allt "dåligt" kommer något bra. Fick prata med Evve på msn en stund! :)

Nu blir det en promenix, börjar snart jobba och min värdmamma har tagit min bil. Hennes är lite trasig men vadå reparation? Här köper man en ny! Men så länge så får vi dela på min bil..

love <3

one month

För er som inte visste det så kryllar det av poliser i det här landet. Åkte en liten sväng för att inhandla tandkräm, shampoo m.m. som tagit slut. Jag åkte inte långt men hann se sisådär SJU polisbilar! Skulle inte förvåna mig om de stannar mig snart..

Jobbade kväll idag, rätt gött när man kan göra vad man vill när barnen sover och allt är klart. Så satte mig och läste tills Suzanne kom hem. Sedan kom jag ju på att jag hade hört på reklamen att Greys Anatomy hade säsongspremiär ikväll. Kom dock på det lite sent men fick se sista 45 minuterna i alla fall. Så torsdagskvällarna ska jag kolla på tv!

Sedan kan jag berätta att vi är lite ledsna här hemma för det är bara en höna som värper. Familjen trodde att det bara skulle ploppa ut ägg så alla kunde ha typ två ägg var, men riktigt så är ju inte fallet..

Ja, nu åkte det förbi en polisbil här utanför igen (förstår ni vad jag menar!?). De hörs, men detta är ju tydligen bara ett bevis på att vi bor i ett tryggt område..

Nepp nu blir det sängen, imorgon väntar jobb och sedan mys hemma hos Emma. OCH jag ska ringa familjen Johansson på korta lediga stund på förmiddagen :D Sedan blir det helg och jag är långledig - Härligt! Då väntar skola (kul när man är ledig), IKEA (vi ska känna oss som riktiga svenskar), och en heldag i Boston skulle jag tro. Sedan kan jag meddela att nästa fredag ska jag till Boston och se Pink uppträda, skoj skoj!

Love <3 


Pengar under kudden, curfews och bygg

Då sitter Malin på planet hem och jag överväger om jag verkligen ska använda mitt Bank of America-kort. Så mycket krångel hon hade innan hon åkte, och andra som hon visste hade haft nästan lika mycket problem. Kankse helt enkelt är bäst att ha pengarna under kudden! Aa jag får väl fundera vidare..

Träffade Emma en sväng ikväll och upptäckte en negativ sida med att vara au pair; CURFEW. Jag får inte vara ute längre en till 23.00 om jag ska jobba dagen efter. Kändes lite konstigt att behöva åka hem för att man inte får vara ute längre.. Jag har aldrig haft något sådant hemma så jag kände mig allt lite liten. Men det är ju samma för nästan alla au pairer, och detta är ju faktiskt ett jobb.

Idag var det jättevarmt här, ca 28 grader. Inte helt fel! Tog även kort på hönorna i kaninburen idag och fick också veta att mina bygglärare läser bloggen så måste bara säga; Hej Ulf, Stefan, Tapper och alla andra :) Detta trodde jag faktiskt inte. Men kul att ni har koll på mig också. Måste även meddela att jag gick förbi ett hus som de håller på och bygger inte långt härifrån. Gissa om jag blev sugen och längtade tillbaka till bygg!! Bästa utbildningen helt klart!


Nemen se vad jag och Julian hittade..

Ja vad var det jag sa; hönor i en kaninbur..

love <3


En lugn (men snabb!!) dag på jobbet..

Jobb, träning, lite slapp och tjöt med Malin, jobb, Starbucks, hemma = sängen.
Japp då var det inlägget klart! Nej men dagen har gått i racerfart. Har dessutom jobbat men ändå inte, barnen har ju Svenska Skolan på tisdagar så jag har jobbat hela eftermiddagen utan barn. Så jag och Malin gjorde maten (i en evighet för att fördriva tid, vad skulle vi göra liksom?) som bestod av pasta och pesto, köttbullar, sötpotatis, sallad med gurka och morötter samt tomat med fetaost. Så himla gott det var!

Sedan blev det Starbucks och träffa folk, det var meningen att vi skulle gått ut och käkat för att fira Sandra men Malin och Ronja hade inte pengar till det efter resan. Men det var mysigt ändå.


Några av tjejerna :)

Sandra och jag med våra älskade ex-au pairer som lärt oss allt.
Kommer sakna er Ronja och Malin nu när ni beger er hem till Sverige!!

love <3


Four weeks in America..

...AND WE GOT CHICKENS! Slå det om ni kan ;) Ungarna är överlyckliga över dessa stackars hönor som vi nu kommer att ta hand om (=hyra) i två veckor. Weird att hyra två hönor kan tyckas men tydligen inte här..

Spinning hann jag även med i en rasandes fart med Emma. Jobbigt var det men så himla gött också. Så nu är det bara att köra på! Ska lösa medlemsskap för sex månader (70 dollar), men för det kan jag gymma, gå på alla möjliga pass, simma o.s.v. Blir toppen detta.

Satte även Julian i bilen och åkte och hämtade Sofia, ungen är tre år men hittade hela vägen till skolan! Han måste ju ha gissat i varje korsning när jag frågade "vilket håll ska jag svänga". Så bra koll kan man ju inte ha. Kom fram och blev insläppta genom grindarna av (den mycket snygga) killen som verkar ha världens tråkigaste jobb (grindvakt?). När vi åkte hem så var Julians "tur" borta och istället så sa han " Sara you going the wrong way. You must go back. You can turn around here, Sara". Så jag hade nog trots allt rätt, han kan inte ha så bra koll.

Nepp nu ska jag nog stänga av datorn och återgå till Malin och höra mer om hennes och Ronjas resa. Så himla roligt de verkar ha haft och jag är sååå avundsjuk. Jag vill också åka!

love <3


Roligt tycker jag allt :)

Kom på att jag bara måste berätta en rolig sak! Ringde hem i fredags för första gången (om man bortser från femminutersamtalet "hej-jag-lever-och-är-framme-hos-familjen") och pappa svarade;
-Aa, det är Tomas.
-Hej pappa, hur är det?
-Hej.. Va?
-Hej pappa, hur är det?
-Va?! Är det Sara?!
-Hum jaa vem annars :P Har du så många barn att du redan har glömt bort mig? haha!
-Haha, nee men jag blev så chockad att du ringde...

Haha, ja så kan det gå när man ringer hem! Som tur var så kom de ihåg mig :) Fick en lite uppdatering om hur de har det där hemma och fick även veta att de kommit igång ordentligt på lilla huset.. Så blev så klart jättenyfiken, hoppas de skickar lite bilder..

love <3


"Mount-home" over the weekend

Fredag var avresedag. Hann dock med att träffa Emma en sväng och dessutom köpa en ny badrumsmatta. Är inte helt fel att kunna handla med familjens kort! Sedan bar det av mot Woodstock. Med oss i bilen hade vi även Suzannes pappa, Howard men som kallas för Mush. Han gillade jag! Avslappnad och skön snubbe. Eftersom det var Rosh Hashasanah så gick alla utom jag och Julian till templet för att käka på kvällen. Suzanne trodde att det kanske skulle bli svårt att lägga Julian eftersom de andra var borta och vi inte var i "Boston-home". Men det gick finfint så jag kunde sitta i lugn och ro och läsa i två timmar innan familjen kom hem.

Lördagen begav vi oss alla iväg mot templet. Jag och barnen var dock inte med hela tiden utan smet ut lite för att leka emellanåt. Det var en ganska avslappnad "tillställning" jämfört med vad jag trodde och efter cermonin så fick alla lite vin att skåla med och ett speciellt bröd att äta lite av. Eftersom det höll på ett tag så tog Sandro och åkte i förväg med barnen till restaurangen, men jag fick stanna kvar för att se slutet av cermonin. Då gick vi till en å där man skulle kasta en bit bröd i vattnet för varje synd man hade. Det hela var en ganska fin cermoni, men det knäppaste var ju att man gick runt och sa "happy new year".. Men men, judarna räknar ju tiden på sitt lilla vis.

Sedan blev det käk på restaurangen för våran del också innan vi snabbt åkte hem för ett ombyte innan Sofia, Sandro och jag åkte för att plocka äpplen och blåbär. Äntligen fick jag se blåbärsbuskarna! De har ju inte blåbärsris som vi har utan de har buskar.. På kvällen skulle vi äta den traditionella Rosh Hashanah maten som Suzanne hade beställt. Kan dock inte påstå att jag är ett fan av den maten. Men det fick gå ändå, det är ju bara "nytt år" en gång om året..

Söndagen var jag ledig så då träffade jag Krista, en finsk au pair som bor i Woodstock. Vi åkte till ett shoppingställe där vi strosa omkring och efter det åkte vi till Hanover i New Hampshire där vi käkade glass och kollade på collegestudenter. Vi bestämde även att vi någon gång när jag kommer upp och har en hel ledig dag så ska vi åka upp till Ben & Jerry-fabriken som ligger här i Vermont, det ska bli kul!

Nu sitter jag här hemma, mätt och belåten. Känns lite konstigt för jag sitter i gästrummet. Mush ska sova i min säng och jag ska bo i gästrummet, som jag ska dela med Malin när hon kommer imorgon. Imorgon ska jag också åka och träna vilket ska bli grymt skönt! Hoppas att gymmet är bra så jag kan fortsätta gå där..


Bara för att både pappa och Markus denna vecka har frågat om min bil, så kommer det en liten bild på den här ;)

Är ju sämst på att komma ihåg kameran.. Men här är i alla fall blåbärsbuskarna!

Sandro och Sofia i full färd med att plocka blåbär..

love <3

Thursday

Ringpling: Men hallå vart bodde du egentligen? Vilket nummer? Fem, du skojar. Jag trodde jag var rätt men här är det 55?? Hur numrerar de husen i det här landet egentligen?.. Jag kom fram tillslut, var på gatan precis intill som hade samma namn men hittade till slut Lovisa´s hus. Vi visste inte riktigt vad vi ville göra mer än att komma ut och inte sitta hemma, så vi började åka mot gymmet dit vi ska gå på måndag för att se vart det låg :) Sedan åkte vi på upptäcksfärd! Hittade dock inte till Watertown. Vi råkade svänga fel, haha. Men inte blev vi ledsna för det, vi hittade ju Waltham :P Vet inte om det var så mycket att hitta men.. Sedan bar det vidare mot Wellesley Natick, ett jättestort köpcenter. Vi hittade en toppenaffär att köpa bra att ha grejer (tandkräm osv.) billigt och en klädaffär som inte var helt fel!

Sedan var det dock jobb för båda som gällde. Men jag hade en stund över innan jag började så slog på datorn för att maila till Terra men den planen sprack rätt fort! Markus satt ju framför datorn!! :D Så det blev till att skypa med honom istället. Gud vad jag saknar den vännen ska ni veta! Tur att han kommer till Danmark :D

Har även bakat kakor med Sofia idag, mums! Blev jättegoda trots att Sofia råkade ställa tiden fel. Choklad och kokos brownies. Men bättre lycka nästa gång, så kanske de blir lite "mjukare".

love <3


Onsdag

Det går så sjukt snabbt det här. Har upptäckt att jag snart har varit här en hel månad! Fast det går ju alltid snabbt när man har saker inplanerade. Bara sådana där små saker som tisdagskvällarna på Starbucks ;)

Idag är det onsdag, och kvällen spenderas i sängen med Malins one tree hill- avsnitt som hon lämnade i säkert förvar medan hon drog till Florida. Känner att jag behöver lägga mig tidigt ikväll. Imorgon blir det jobb, sedan träffa Lovisa. Vi vet inte riktigt vad vi ska hitta på men det ska bli skoj i alla fall :) Ska bara försöka hitta hem till henne först, haha! Sedan blir det jobb igen och sen får vi se om jag orkar göra något på kvällen..

På fredag åker jag till Woodstock med familjen igen. Denna gången ska vi dessutom fira Rosh Hashanah. Det är en judisk högtid som infaller nu till helgen. För er som inte vet det så är min värdmamma jude, hon är dock inte så judisk av sig men vi kommer i alla fall att fira denna högtiden vilket jag ser mycket fram emot. Jag är ju här så då måste jag ju testa allt! Suzanne (värdmamman) blev i alla fall väldigt glad över att höra att jag ville följa med. 

Kommer sedan komma tillbaka hem på söndag förmiddag, så då kommer ni få höra om helgen. Blev ett väldigt tråkigt inlägg men det beror nog mest på att jag är trött..

Förresten så kom jag på att jag nog måste ringa hem. Har ju bara ringt hem en enda gång o sagt "hej nu är jag framme, familjen är ok och nu ska vi ut o käka" Så måste ju fråga om de vill träffa mig i Danmark.. Så vill jag prata med Jon o Snuttan och höra hur allt är och ifall de vinner den där serien eller ej :P 

Måste vara tråkigaste inlägget någonsinn detta, sorry. Ska kika på film och sedan sova. Så jag har nya krafter att skriva om vad jag har för mig ;)

Jo förresten, Sandra kom på världens bästa grej. Att vi borde resa till Florida i Januari typ runt den 15. Hur skoj vore inte det, att åka till Florida när jag fyller 20 :D Kommer ju ändå inte vara hemma hemma så varför inte göra en rolig resa..? Får hoppas att det kommer gå vägen, hon hade kollat upp lite info så nu är det bara för oss att träffas någon dag och planera!

love <3  


Ida gjorde min dag <3

Var duktig idag och snörade på min de nyinköpta dojorna, öppnade dörren och begav mig iväg på en liten springtur. Tog en härlig dusch efterföljt av en underbar frukost!

Åkte för att kolla upp min mobil, som visade sig vara helt paj. Men är inte så ledsen för det eftersom jag imorgon ska åka och köpa en ny. Min värdmamma sa att jag fick välja själv, dock kommer det inte bli någon dyr telefon men en betydligt bättre än tegelstenen jag hade först. Så sen kommer folk att kunna ta kontakt med mig igen :)

Skulle snabbt sätta mig framför datorn för att kolla upp vägen till biblioteket dit jag och Julian ska på sago- och pysselstund.. och vet inte varför med loggade in på msn och upptäcker att Ida är inloggad! Det hela slutade med ett långt samtal med henne istället för att kolla upp vägen. Men gud vad det var roligt att se och prata med Ida! :D

love <3


Maine - chek!


Bara så att Jon o systeryster inte ska glömma hur jag ser ut ;)

Emma och Lovisa, två härliga tjejer som jag tillbringade dagen i Maine med..

Vi åt hummer på ett ställe och fick syn på detta "salladsbordet", haha!

Var himla vackert här :)

Vattnet var inte jättevarmt..

..Men såhär glad ser man ut efter att i alla fall ha badat fötterna i Atlanten ;)

love <3 


HELG!!

En liten update är det dags för eller vad säger ni? ;D

Först och främst vill jag säga GRATTIS TILL MIN ÄLSKADE VÄN EVVE!! :D <3 Som fyllde år i lördags. Det är inte så att jag glömt henne, har bara inte haft tid att sätta mig framför datorn och blogga men sände henne ett litet meddelande på facebook. Hoppas att din dag var toppen! :D

Lördagen spenderades på skolan, tänker läsa tre lördagar och sedan åka på en resa till Washington D.C. Denna kursen ger 3 credits, jag måste dock läsa 6. Dagen var helt okey. Kunde varit lite roligare dock. Fick i alla fall lära mig lite amerikansk historia.

Kom hem och jobbade hela kvällen. Huset såg dock lite ut som ett slagfält sedan min värdmammas syster och hennes familj kom och hälsade på. De kom på fredagen vid 11 på kvällen och lämnade oss vid 5 på lördagen. Kom (stökade till) och gick. Men trevliga var de! Var så roligt också för på lördagen när jag kommer ner och ska äta frukost (innan skolan som började kl 9) så kommer systerns man precis in genom dörren. Då har han åkt till Starbucks i pyamasbyxor för att köpa en kaffe och en tidning. Det är inte så noga med klädseln här i USA...

Söndagen var det au pair möte som gällde. Åkte upp till Maine och gick på stranden och strosade runt i små souvenirbutiker med Emma och Lovisa. Det var så mysigt för det kändes som Smögen. Härligt! Åt även hummer, det är ett måste om man är i Maine och det var supergott!

Våran LCC, Ryan verkar också gilla oss svenskar. Han hade varit på IKEA igår och då hade han köpt med daim och swedish fish till oss."Men akta er tjejer så inte de andra på bussen ser er. Då kommer de äta upp allt!" Haha, vadå fjäsk för oss ;) Bussresan hem bjöd även på underhållning av de spansktalande au pairerna som sjöng och stod upp i bussen och dansade hela vägen hem. Oja, underhållning på hög nivå! När vi kom tillbaka åkte jag, Emma och Lovisa till en mysig liten restaurang och käkade, vi var rätt hungriga (även om Ryans godis mättade en del)..

Nu ska jag krypa ner i min säng och sova för klockan är mycket och jag ska jobba imorgon. Ska även åka och se om de kan laga min mobil som har gått sönder eller något i den stilen. Skärmen är helt blå.. Ska även lägga upp lite bilder från idag så ni får se hur mysiga Maine såg ut..

Natti natti, love <3


Det blir inte alltid som man tänkt sig..

Där sprack den idén! Hade ju planerat att gå upp tidigt och ge mig ut och springa. Vad händer, jo det regnar som as! Vill jag ut och springa då? Svar, nej. Så det blev en något längre sovmorgon och nu ska jag traska ner och käka frukost. Sedan beger jag mig vidare mot skolan..

Hoppas på bättre väder, skulle ju vara topppenväder imorgon :)

love <3


11 September 2009

Läste tidningen vid frukosten, vet ni vad artikeln på framsidan handlar om? Jo, om 11 september! Det är åtta år sedan men ändå står det på första sidan. Konstigt.. Åkte en sväng till Boston och såg flaggor på halv stång. Den sorg som skapades den dagen kommer inte glömmas bort i första taget! Strosade runt och förundrades över hur billigt det är här. Men som sagt, jag tänker inte slösa allt för mycket, vill ju resa runt lite också. Blev en snabbvisit, men kommer åka till Boston många fler gånger. Det går ju rätt smidigt.

Då ska jag även bli bättre med kameran, den glömdes bort denna dagen..

love <3


SnyggFredrik..

..fyller år idag!! :D Eller inte i USA än, men i Sverige där klockan är över 00.00. Massa GRATTIS till dig vännen, jag vet att du tittar in här emellanåt ;) Hoppas du får en härlig dag! :D

love <3


GLAD, GLADARE, GLADAST

Jag är bara SÅÅ GLAD!! Inte en aning om vad detta kan bero på men skönt är det ;) En sån här riktigt bra dag helt enkelt. Fast jag är trött.. Så orkade inte åka till Sandra vilket jag annars gärna hade velat. 

Jag har gjort ett riktigt bra köp idag ska ni veta. Jag har köpt gympaskor!! Mina gamla fick ju stanna i Sverige för de fick inte plats i resväskan. Så nu kan jag börja träna igen, jippi! Saknar Korpen som tusan, är ju nästan stammis på alla pass där, men nu så ska jag börja träna här, i lilla USA. Förutom att köpa gympaskor hann jag och Emma med en liten fika också, trevligt det. 

Genomförde även min körlektion idag. Gick (som förväntat) bra, men körläraren var helskum. I varenda mening så sa hon "honey", "cutie" eller "sweetie". Snacka om irriterande! Kände mig ju inte direkt respekterad. Sedan hamnade vi i ett rödljus som pajade. Det blev ett himla tutande från alla bilister, speciellt från de som var långt bak och som inte såg att det var trasigt. Tillslut kom vi därifrån, det tog ett tag för det var rätt mycket bilar.. Och när hon upptäcker att jag faktiskt kan köra bil så slutar hon bry sig och ringer hem till sin man istället.. Aja, så kan det bli när man tar en körlektion i USA.  
 
love <3


090909

Får man inte önska sig något då? ;) 
 
Nu är Malin och Ronja påväg mot Florida, avundsjuk eller vad!? Kommer även att sakna de där knäppisarna och deras skratt.

Själv har man jobbat, då även nattat barnen ikväll. Snacka om att de var rena änglarna, hoppas att de alltid kan vara det. Har även sett till att Malin kom iväg (dock bara till Ronja eftersom hennes värdmamma skulle köra dem till flyget). Åkte även en sväng till Newton Center och strosade runt där (det är ju inte så stort så det gick rätt fort). Släppte sedan in några nissar i huset som skulle upp på vinden och kolla = snäll mot värdmamman som inte kunde vara hemma och öppna. Gått en promenix! Det var skönt :) Så nu måste jag köpa gympaskor (mina fick ju stanna i Sverige) så att jag kan börja träna igen.. Pratat en liten stund med Jon o mammsen på skype, dock var det bara jag som pratade och syndes! Deras mick och kamera är paj, så de fick skriva istället. Men de verkade tycka att det var kul o se mig, det är ju alltid något.

Vitt bröd + jordgubb/hallonsylt + mandelsmör (typ samma som jordnötssmör) OCH vitt bröd + honung + ost OCH prestels (som salta pinnar typ) OCH morötter OCH kiwi OCH vatten. Härlig lunch va?? Detta är vad jag gör iordning till min lilla tös här varje dag.. Kiwi, morötter och vatten är ju bra men resten kan väl kvitta eller vad tycker ni?

Nu blir det mys och Twilight (har äntligen börjat i boken!) och lite musik, finns ju bara en låt som går på repeat här ;D

love <3


The Cheesecake Factory

Gårdagen spenderades med jobb på morgonen följt av "övningskörning". Haha, nee men nästan. Det var första gången jag satte mig i bilen BAKOM ratten istället för på passagerarsidan. Det var skoj, gillar ju att köra bil i Sverige så det var kul att äntligen få köra här också. Jag och Malin åkte en liten sväng och gjorde lite små ärenden. Började jobba igen och efter jobbet bytte jag snabbt om och så åkte jag och Malin iväg och plockade upp Ronja innan det bar av mot The Cheesecake Factory för Malins och Ronjas avskedsmiddag. 

Väl där hade vi världens sämsta servitris. Men det fick gå ändå! Eftersom portionerna i det här landet inte är de minsta, så beslöt jag och Rebecca oss för att dela på en sallad och det räckte vill jag lova. Efter en god middag gick vi över på efterrätten, cheesecake :) Har ju hört att de ska vara sååå goda, och det var de! Gud så gott det var, kommer inte vara svårt att bli fet här om man äter de. Som dessutom också var jättestora!


Jag, Malin och Sandra

Ni vet ju hur kass jag är på namn och eftersom det var första gången jag träffade den blonda tjejen så har jag såklart glömt hennes namn! Inte bra, men kommer lära mig det eftersom jag säkert kommer träffa henne igen :P
Så är det Emma och Ronja.

Rebecca och jag

mums! :D Den ena var det cholkad i och den andra vit choklad och hallon, jag och Rebecca tog två olika för att efter halva byta ;) Men gissa vad, vi orkade inte ens äta upp dem!

love <3 

Woodstock, lördag till måndag

På lördagen begav vi oss alltså mot Woodstock i Vermont där familjen har sitt andra hus. Ett hus dit de åker för att bara koppla av, komma bort från vardagen och stressen. De hade berättat att huset låg på en kulle och att det var värsta backen upp dit, något som de verkligen inte skämtade om! Sista biten var cirka en kilometer RAKT UPP. Huset var fint, byggt av stockar och såg sådär mysigt ut. Vilket stämde bra!

Helgen blev rätt lugn. Vi åt god mat, både egen-lagad och på restaurang, vi lekte ute och gjorde även besök på två "farmer". Det märks att man är au pair i en familj som verkligen inte direkt är uppväxta på landet! Alla vet väl att jag är det, så jag tyckte det kändes lite konstigt att åka ut på landet och gå runt på en "farm" (som en helt vanlig gård med lite djur..? på den ena "farmen" tog de dock tillvara på sav från träden som de gjorde sirap av och den andra var lite som "Ekehagens Frontidsby(?) där man kunde göra lite saker själv, väva, tvätta på gammaldags vis, plocka äpplen(?!) osv.) men ändå. Jag tyckte det kändes lite som att komma hem. Ut på "landet".

Det var i alla fall väldigt mysigt att tillbringa en hel helg med familjen. Är ju fortfarande i lära-känna-varandra-stadiet efter bara lite drygt en vecka. Måste också berätta två roliga saker, familjen är jättestolta över sitt trädgårdsland som de har uppe i Woodstock. Men hallå!?, de gör ju inget själva. Det är en annan typ trädgårdsmästare som sköter det, och dessutom är det knappt hälften så stort som det landet min lilla mor har hemma! Familjen har även låtit plantera några äppelträd. Det ni! Själv har man ju sisådär 25 äppelträd i trädgården hemma. 

De åkte dessutom och köpte cyklar. Alla fick en utom Julian som är lite liten. Till och med jag fick en, hihi! :) Hur man nu ska orka cykla i den där backen. Men det får bli ett senare problem. 


Jag och Sofia sågar på Billings farm & Museum.

Julian var superduktig och vävde ett litet armband :)

Lite picknick på "farmen"; Suzanne, Sandro & Sofia

Jag och en törstig liten Julian :)

Nu har jag precis läst ett härligt mail från Ida, vilket jag tackar så jättemycket för! :D <3 Så skönt att kunna läsa vad du har haft för dig och skratta lite! Och roligt att höra att du har så mycket för dig med jobb och allt ;D Har även läst lite bloggar m.m. Tack Maliin för det söta inlägget! :D <3 hoppas du lägger ut lite bilder också, så jag får se hur sista Olstorp var ;) Så måste jag bara säga Lycka till, till våran bästa Johanna som nu har flyttat (för fyra veckor i alla fall) ;D <3 Men det verkar som att allt är bra :D Synd bara att jag inte fick prata med dig och flickorna innan du drog ;) 

Nepp, nu blir det sängen och kanske några sidor i Twilight som jag faktiskt äntligen har börjat läsa. Imorgon börjar jag klockan sju och ska skicka iväg barnen till skolan. Efter det ska jag KÖRA BIL!! För imorgon går försäkringen över så att den täcker mig, jippi! Ne nu måste jag sluta. Detta blir ju en hel roman! Skärpning. Men ni vet ju hur jag är ;)
Natti natti..

love<3
  

Grattis mormor :)

För mig är det fortfarnade fredag men i Sverige har klockan passerat 00.00 vilket betyder att lilla mormor fyller år! Grattis mormor och hoppas du får en bra dag! :D Ska försöka ringa när jag vaknar och säga grattis :)

Trodde att jag skulle få skypa med flickorna idag men planeringen gick det inte så bra med! Men det kommer många mer gånger ;D


min söta mormor & morfar <3

love <3


Hur man raggar i USA

Vet ni det? Annars ska jag tala om det för er, haha! När vi skulle åka hem till Sandra och Ronja igår (efter att vi hade plockat upp dem och åkt en sväng..) så åker vi alla i Malins (snart min!) bil och Malin kör. Så helt plötsligt kommer det upp en bil bredvid oss, det är en väg med två filer, full med killar. Sedan kör de om oss, bromsar och väntar in oss, gasar igen och kör om, bromsar och väntar in oss o.s.v. Inte nog med detta så börjar den ena killen teckan mobilnummret med händerna och tecknar att vi ska ringa dem. Vi börjar skratta för att det är en så komisk situation och Malin som kör tycker det är lite pinsamt! När killarna i bilen inte får någon respons så plockar de upp sina egna mobiler och slår in nummret och håller fram för att vi ska kunna skriva av. Helt sjukt!! Så tydligen är det så här man raggar i USA, haha!

Idag har jag varit ledig eftersom jag kommer åka med familjen upp till Woodstock i Vermont till helgen och jobba då. Då blir det första dagarna som jag jobbar utan Malin. Hon jobbar idag istället och kommer att vara ledig och hemma i Newton till helgen. Så idag har jag varit hos Sandra en sväng och vi har pratat en del om vart vi vill åka och så.. Nu är i alla fall tre lördagar med lektioner inbokade (ger 3 credits) och resan till Washington som man får göra då :D Roligt eftersom Sandra och Linn också kommer göra detta. Sedan fundrerar vi på att läsa ytterligare tre lördagar i höst/vinter och göra en resa till Montreal. Sedan i vår vill åka till Niagarafallen, fast då bara göra resan och inte läsa något. Så det är nog dags att börja spara redan! Och så får vi ju inte glömma att vi ska ha tid till att jobba också ;)

Nu närmar sig klockan fyra och jag ska nog bara ta det lugnt idag/kväll. Slappa lite! OCH det viktigaste av allt; Terra, Johanna och Ida kommer nog ringa mig! :D <3 det kan ju ta sin lilla tid och prata med dem. Saknar dem väldigt mycket!! <3

love <3


Väntar på Malin..

Dagen har gått fort. Skickade iväg Sofia och Julian till skolan och efter det åt jag och Malin lite frukost. Vi var ganska lata så på våran lediga tid kollade vi lite One Tree Hill avsnitt eftersom Malin beställt hem sista säsongen. Rätt slö förmiddag alltså! Så kom Julian hem och vi började jobba igen. Jag lär mig mer och mer om deras rutiner och vad jag ska göra, bra bra! Det som är svårt tycker jag är maten. De har ju allergier och äter inte som vanliga barn så det kommer ta sin tid att komma in i det. Pratade även med Suzanne och jag kan ta kursen och åka resan till Washington. Ska bli SÅÅÅ kul :) Så har man något att se fram emot. Washington den 16-18 oktober (om nu inte platserna är fulla - hoppas på det bästa!) och torsdagen efter åker jag en vecka till Danmark med familjen. Kommer alltså att åka nästan hem, de pratade dessutom om att åka över till Malmö en dag. Fattar ni?, jag hinner alltså vara här knappt två månader innan jag (kanske) åker till Sverige igen!

Var ute en sväng idag och lekte med Julian och så gick vi över till "parken" som är rakt över vägen. Så upptäcker vi att de håller på och gör något på en tomt. Det var så höga buskar så vi såg inte vad de gjorde men i alla fall så körde det en liten bobcat (stavning?) in och ut därifrån. Julian blev helt till sig så vi stod där hur länge som helst och tittade på den när den körde in och ut på tomten. Söt unge!..

Åkte även till en mataffär och handlade lite. Så nu hittar jag till den med! Dock kommer jag ju inte att få köra bil förrän på tisdag nästa vecka eftersom försäkringen står på Malin än.. Så än så länge är det hon som kör runt på mig, haha!

Nej nu blir det alldeles för långt detta och jag måste sluta. Malin är snart klar och då ska vi åka en sväng till Sandra och Ronja igen :) Ska bara visa er en fin bild på vad jag och Julian har gjort. Dock är mina målarkunskaper inte allt för bra!


Måste även kolla med familjen om det är ok att lägga ut bilder på barnen här. Malin sa att det inte kommer att vara några problem men vill ändå fråga först.. Ha det bäst :D

love <3


All by myself (almost!)

Gissa vad jag gjorde igår? ;) Jag var på Starbucks! Åkte dit med Malin, Sandra, Ronja och Rebecka och väl där träffade vi en del andra au pairer eftersom det är en tradition att folk (oftast svenskar) samlas där. Träffade, tror det var fyra au pairer som inte heller har varit här så länge, vilket är bra. Men det sjukaste av allt var att det kommer in tre tjejer, två svenskar o en som jag inte kommer ihåg var hon kom ifrån och jag hälsar på den första och innan jag ens har sagt mitt namn så avbryter den andra svensken och frågar varifrån jag kommer. Det visar sig att hon också kommer från Töreboda och att vi tom har gått samma gymnasium. Hur knäppt är inte detta!?, och att hon känner igen mig! Måste be Terra kolla upp vem detta är..

Idag har jag jobbat och Malin tittat på! Gick väl rätt bra, tror jag skötte mig. Ni får väl fråga Malin, haha! Nu ikväll var jag och Malin på bio. Sandra och Ronja kunde tyvärr inte hänga med för de skulle få besök av deras LCC så vi fick åka själva. Vi såg i alla fall filmen The time treveler´s wife, som vart helt ok. Lite mysko slut tyckte vi allt. 

Har även pratat med Linn och vi ska nog boka en kurs, med tre dagar i skolan och sedan en resa till Washington. Mycket roligt!! Ska bara kolla med familjen imorgon så det inte krockar med resan till Danmark. Får hålla tummarna!

love <3 


Oj oj

Upptäckte när jag kollade att Time Square-bilden hade försvunnit i ett gammalt inlägg så det hade bilvit lite fel.. Här kommer bilden så ni får se :)


love<3


Sååå fint!!

Nu har jag satt upp alla kort som jag tog med hemifrån. Bilder på familj och vänner, ingen nämnd ingen glömd! Blev mycket fint :D Nu finns de alltid i mitt rum när jag kommer hem. Dock aningen plattare och tystare, men det får väl gå ändå!..

love<3

21.18 eller 9.18 pm

Jaha, detta verkar ju gå bra! Har gått med Malin på första jobbdagen idag. Började kl 7 då barnen skulle göras redo för skolan. Från kvart över 8 till kvart i 12 var vi lediga (en tid som jag planerar att börja träna på!!) och då åkte vi och fixade bankkort och telefonkort. På banken så läser Malin; Stefan Johansson, det lät svenskt tyckte vi och skrattar. Vad händer?, jo vi kommer till Stefan och tror det eller ej - han ÄR svensk. Kul va?!

Börjar jobba igen, vi åker och handlar och fixar lite ärenden. Vi börjar förbereda middagen och jag leker dessutom en bra stund med Julian. Vad händer när maten är klar, jo Julian blir grinig på mig för att jag säger åt han att vi ska äte nu och inte leka. Kul att ungen blir grinig men det är väl sånt man får ta.. Måste berätta om maten, detta var min första riktiga middag i huset och gissa vad? Det var inte fett och äckligt - det var jättegott! Vi åt soppa och sedan kyckling, sötpotatis, morötter, gurka och sallad. Precis som en vanlig svensk måltid, mums vad gott det var!! Så talar Julian om för mig att han inte alls är sur på mig längre vilket kändes skönt.

Ikväll blir en lugn kväll, känns som att jag kan behöva det. Har bara varit här en vecka men känns som minst tre! Har hänt så himla mycket. Nu ska jag i alla fall gå in till Malin så ska vi titta på film.. mys på det!

love <3 

RSS 2.0