Thanksgiving

Bestod av mat, mat och så ännu mera mat! Mycket smarrigt.. Fullt hus var det också med släkt och vänner.. Riktigt trevligt! På kvällen blev jag upphämtad av sötaste Lovisa (min hostmorfar lånade min bil...) och så åkte vi ett gäng tjejer till Sandra och hade eget au pair thanksgivingmys med smaskigt fika och massage!

Idag åker familjen + all släkt till Vermont.. Kommer hem på måndag.

Hej då!

love <3

Turkey!

Kalkonen (som är SJUKT STOR) är i ugnen. Likaså pajerna och massa annat smått och gott. Men tydligen är vi inte klara än på långa vägar!

Gissa om jag ska äta i eftermiddag. Mums!

love <3

Basket!

Grönklädda och taggade begav vi oss mot matchen som visade sig vara riktigt medryckande! Efter ett litet tag var vi helt med på noterna (reglerna) och hejade på spelarna som om vi vore värsta fansen.. Det var cheerleaders (både stora som små), ett litet barnrace med små trampbilar i en av pauserna, det var frågesport och mycket mer.. Såg även en man iklädd helgrön kroppsstrumpa!..



Självklart så vann vi ju också ;) 113 mot 110, ni kan ju förstå att de sista sekunderna var långa och nervösa!

En väldigt lyckad kväll!

love <3
  

It´s all about food..

Har väl lite smått börjat insett att Thanksgiving är en STOR högtid. Skafferiet svämmar i stort sett över med mat och inte nog med det ska jag åka och handla IGEN när jag börjar jobba snart! Hörde dessutom rykten om att vi skulle börja laga mat redan klockan 8 imorgon..

Men först, basket ikväll! NBA, Celtics mot Philadelphia. Jag och tjejerna ska iklädda våra nyinköpta Celtics-tröjor framstå som riktiga fan! Sedan om vi förstår reglerna, det är ju en annan femma... Kul kommer det i alla fall att bli :)

love <3


Tre månader!

1/4 - del av mitt år. Åter igen, det går så sjukt fort! Hur ska jag hinna med allt..?

Var hos Lovisa och scrapbookade lite med henne och Ida igår. Mysigt! Idag är en vanlig tisdag, jobbade på morgonen. Tog en liten springtur i duggregnet. Det regnar, hallå sluta med det! Tror banne mig att hösten har hittat hit.. En dusch och på det lite snack med Terra, Ida och Julia. Det var skoj och framförallt väldigt längesedan sist! Nu blir det strax mera jobb för att sedan avsluta kvällen på Starbucks! 

love <3  


Mästerväxlare

Fick skjutsa barnen till skolan idag vilket resulterade i att jag inte hann till passet som jag tänkte gå på. Så får väl ge mig ut på en långpromenad istället.

Insåg under turen hem från skolan, än en gång att det inte är speciellt kul med en manuell bil i detta land. Man gör ju inget annat än växlar! Speciellt eftersom det finns rödljus och stoppskyltar överallt.. Jag kommer vara kung på att växla när jag kommer hem!

Ikväll ska jag till Lovisa en sväng, det blir skoj! :)

love<3

New Moon

Då är helgen nästan slut och som vanligt så gick den alldeles för snabbt!

"Scrapbookade" lite på förmiddagen innan det var dags för lucia-träning. Oj vad svenskt det blev! Barnen var också med idag och de var så duktiga :) Vi toppade lussefikat med lite sushi innan det blev bio. Ni kan ju säkert gissa filmen..?  


Jag och Oda (som nu är systra mi från Norge, folk påstår att vi är lika..) kunde inte låta bli ;)

love <3

Men..?!

Hoppsan, av någon andledning så publicerades inte inlägget från igår..? Men nu så är det fixat :)

love<3

Saturday

Självklart så var det "matchdag" idag vilket betydde att vi inte kunde parkera där vi brukar.. Men lyckades ändå hamna i Boston tillslut med Emma och hennes vän Evelina som är här och hälsar på.. (Jag vill också ha Sverigebesök!!) Turistade genom att gå Freedom Trail (heter det väl??), en runda som man kan gå.. Kom inte ens halvvägs innan vi fastnade framför några killar som dansade. Så sjukt duktiga de var!!
Jag fick avbryta rundan och tog tunnelbanan hem för att jobba. Trodde att eftermiddagen/kvällen skulle gå sakta men det gick jättefort! Och så är det ju ganska lätt att jobba när barnen sover..

Så nu är mitt största problem att jag är grymt sugen på varm choklad! Så eftersom det inte finns ett enda sockerpaket i det här huset (tro inte nu att de är supernyttiga, de äter bara inte socker socker - de äter lönnsirap istället) så tog jag och blandade kakao och vaniljsocker. Testa inte detta! Usch, blev inte gott alls. Tog mig istället ett glas mjölk men det var inte alls lika gott som jag förväntade mig.. Så nu sitter jag här och saknar svensk mjölk. Mjölk från ARLA!

Vilka problem man har!

love <3


9.00

Nu blir det Boston en sväng innan jag börjar jobba 15.30.  

Jobba en lördagskväll, hum.. Inte det roligaste kanske.

Men imorgon är det Luciaövning och bio!! :)

love <3


Efter regn kommer solsken, och så lite lussekatter på det!

Dagen började med spöregn. Visste inte att det kunde regna så här mycket i detta land. Har ju typ regnat tre dagar sedan jag kom hit för, ja cirka tre månader sedan. Pallrade mig i väg till gymmet och när jag kommer ut, slår värmen imot mig och solen skiner från en klarblå himmel. Gissa om jag blev virrig eftersom jag var helt övertygad om att det hade spöregnat när jag gick in.. Såg dock vattenpölarna och insåg att jag visst inte var helt korkad!

Bakade även lussekatter med mina värdbarn nu på kvällen. Mums säger jag bara! Extra kul också eftersom det var första gången för Fia och hon älskade dem! Jag undar om amerikanare verkligen förstår vad de går miste om. Finns ju inget bättre än svensk jul med allt som hör till :)

love <3


8.19 pm

Tjolahopp! Eller ÄNTLIGEN kanske ni tänker.. Nu är jag här i alla fall. Dagarna har spenderats med jobb men har även hunnit med och klippt mig. Yes, äntligen! Så sjukt slitet mitt hår var. Men nu är förhoppningsvis alla slitna toppar borta.

Tisdagskvällen spenderades som alltid på Starbucks med ett härligt gäng glada brudar! Onsdagen bjöd på ett Fit Circuit-pass + lite löpning med min trogna tränarkompis Emma. Puh, jobbigt eller vad?! Efter halva passet när vi är så gott som döda så ska vi springa i trappor med vikter...USCH! Men också rätt skönt efter..

På kvällen styrde jag färden mot Malins hus för att träffa lite folk och bara ta det lugnt. Blev också supertaggad på att verkligen komma igång med mitt album, så idag framkallade jag bilderna. SNACKA OM SMIDIGT!, ladda upp bilderna på en sida - sätt dig i bilen och åk till affären och hämta dem. Så nu sitter jag här med massa härliga bilder som bara väntar på mig!

Om 40 minuter bänkar jag mig framför tv:en :) Imorgon kommer jag tillbaka hit :)

Ha dé gött :D

love <3

En underbar vän!

Såg Johannas blogg, och bara kände hur jag var tvungen att härma henne! Hon är en av mina absolut bästaste vänner, älskar henne sjukt mycket och det var så skoj att få prata en liten stund med dig igår!

<3

love <3


Julian; "I gonna show you the way to the lekplassen.."

Julian och jag åkte till lekplatsen idag, hur kul som helst! Så synd bara att vi inte hann vara där längre. Men pojkens mor hade nog inte blivit glad om vi hade kommit hem från våran lilla runda utan matkassar..


Yeah, cooling! Ser ni vårat underbara väder dessutom (upp mot 18 grader och strålande solsken).

Älskar lekplatser :)


Julia; nee jag har inte fått något mail..? Skicka igen snälla du! :)
Sara (Lexell, så ingen tror att jag pratar med mig själv) ; Åh, lärare låter toppen ju! Funderar ju på det yrket själv, fast skulle vilja jobba som bygglärare.. Vilka ämnen och åldrar har du tänkt dig? :)

Nepp, detta var allt från mig idag. Hörs imorgon eller på onsdag, ni vet ju var jag tillbringar tisdagskvällarna :P

Tjiiing,

love <3


Tillbaka..

Då var man här igen efter helgen som har bestått av mycket mys. Vi julpysslade på lördagen (eftersom Sofia missade julpysseldagen som de hade i Svenska Skolan den dagen). Vi gjorde smällkarameller och hjärtan (flätade ni vet..). Gjorde en pepparkaksdeg och åkte och köpte vinterkläder till Julian. 

Söndagen begav vi oss ut i skogen på en lång promenix och så bakade vi pepparkakor! Gissa om vi fick julstämning.. Speciellt eftersom vi övade lucia-sånger samtidigt! Någon dag ska vi även baka lussekatter jag och Fia för hon har aldrig smakat det! Så åkte vi även och fixade Fia´s skidor och hyrde ett par till mig som jag kan ha hela vintern, jippi!! Jag har även lekt mekaniker i helgen, ett yrke som jag inte trodde jag hade så bra koll på men som Julian tyckte jag var proffs på :P


Två superkoncentrerade barn som bakar pepparkakor :)



...och så här fina blev de!! Ni får ursäkta att jag är så dålig på att använda kameran, tar inte alls mycket bilder - skäms på mig!

Nu är vi hemma och jag är proppmätt efter den supergoda maten på restaurangen och alla mumsiga pepparkakor vi har käkat idag :) Hade inte direkt tid att öppna min bok i helgen så det ska jag göra nu, 

ciao :)

love <3  


Fredagen den 13

Än så länge har det inte hänt något, hoppas min "tur" håller i sig!

De bestämde sig för att det blir Vermont i helgen trots allt. Helt ok för mig, kommer inte missa så mycket hoppas jag :P Kanske en hemmafest och luciaträning men det kan jag ta igen senare.

Kanske jag kan komma igång i sista Twilight-boken :) Och så ska jag och Sofia julpyssla och baka, är bestämt! Kanske kan det bli något litet samtal till Sverige också, om det inte är fullt upp hela tiden.. 

Men nu måste jag gå ner och käka, är vrålhungrig efter att ha varit på gymmet med Emma :P

Hörs efter helgen!

love <3

Mystorsdag..

Efter en dag som denna så älskar man verkligen au pair-livet. Allt har verkligen varit super idag. En riktig mysdag. Har aldrig känt att jag INTE trivs men idag var en sån här dag som var lite bättre än alla andra. En sådan dag som man verkligen känner sig som en i familjen och inte som en som kommer och kommer att gå..

Nu ska jag sätta mig i soffan med lite té och kika på Greys.

Imorgon bär det förmodligen av mot Vermont, får se vad de kommer fram till.

love <3


En sockerbagare här bor i staden!

Efter jobbet samlades all au pairer hemma hos Malin för att öva lite lucia-sånger. Gick väl sådär, vi började sjunga alla julsånger som inte fanns med i häftet och sedan blev det helt plötsligt kareoke!

Idag har jag och Emma varit på gymmet, körde ett Zumba pass och efter det sprang vi lite på löpbandet. Ska strax börja jobba, får se vad vi hittar på idag. Igår bakade jag och Julian kakor (som han ÄLSKAR och jag HATAR, men vad gör man inte för barnen), och jag känner på mig att Sofia skulle vilja baka när hon kommer hem..

Efter jobbet ska jag slänga mig i soffan och kika på Greys..

love <3


Starbucks

Gillar tisdagarna, de går alltid så himla fort. Speciellt när man hänger med ungarna till Svenska Skolan, och jobbar fast man inte direkt gör något :P

Så var det ju såklart Starbucks på kvällen. Skyndade mig dit, trodde jag skulle komma sist. När jag kom dit så var bara Sandra och Rebecca där så helt plötsligt var jag tidig istället :)

Nu ska jag ge mig ut och springa en runda. Klockan 12 börjar jag jobba igen..

love <3


Idag slog vi rekordet.

Idag var det bilkö i princip hela vägen från mig till gymmet. Vi trodde aldrig vi skulle komma fram.. Samma som i helgen, när vi skulle åka från outlettet så var alla amerikanare på där. När vi kommer till IKEA, så var helt plötsligt hela USA där..Och Dedham, behöver jag ens fortsätta? Ibland undrar jag vart alla bilar kommer ifrån?

Ialla fall så passade Emma och jag på och byta om lite fint i bilen så vi kom ju inte så sent :P

love <3


Boston weekend

Lördagen startade på gymmet klockan halv 9.. Sedan vidare mot Wrenthams outlett, en hel by av affärer. Hittade vad jag sökte; ett skidställ. Normalpriset för byxor och jacka var 330 dollar men jag fick det för 140!! Så nu är jag redo för allt från snöänglar till skidåkning i backarna. Vi styrde färden vidare mot IKEA, och sedan shoppingcentret i Dedham. Trötta och fattiga åkte vi till restaurangen där Emma gav servitrisen en chock med sin hög av småpengar..

Väl hemma på kvällen låg ett litet paket och väntade på mig!! Visade sig innehålla en liten present från Cypern och jag blev mycket glad :) Mitt första brev från Sverige dessutom, inte helt fel!

Har också bästa citatet från dagen; Är det 55 eller 65 på den här vägen? Aja jag kör 70 för säkerhets skull.. Varför frågar man liksom..? Vi upptäckte även att i USA har månen trillat på sne. Den ser inte ut som i Sverige..

Söndag och fars dag. Alltså ett litet skypsamtal med familjen, vilket mina värdbarn (som var med) tyckte var skitkul! Emma kom och vi begav oss mot Boston. Åkte till Prudential Tower och såg Boston från ovan. Strosade sedan runt i parken och njöt. Det var så fint, och kanonväder. Kändes som en dag i maj. Solsken och ca 20 grader varmt. Vad är felet med vädret egentligen?!

Efter Boston var det första Lucia-träningen som gällde. Var en hög med au pairer och framöver så kommer vi även att träna med Svenska Skolans barn och SWEA barnen. Riktigt mysigt var det i alla fall! Kom hem runt halv 6, käkade med familjen och pratade sedan med Sofia och granny-mormor innan jag hjälpte Fia med läxan. Imorgon är det måndag igen, helgerna går alldeles för snabbt..


Boston

Man fick ha otroligt snygga bandspelare som talade om vilka byggnader man såg..

Public Garden

Public Garden

Vi köpte mat och hade lite picknick i parken och då kom denna lilla filuren. Ser ni hur närma den är?!

Mer bilder finns på facebook..

love <3




Twilight hos Norge

Tog tag i mig själv och letade igenom mailen på jakt efter mitt lösenord till Cultural Care som jag inte hade tagit med mig, så klart. Efter ett bra tag hittade jag det som tur var. Fixade mina konton lite innan Markus slog en pling. Trevligt med en liten pratstund :) Sedan hittade min syster in på skype också så det blev till att prata en kort stund med dem också. Kul och se dem live! (var första gången de hade kameran iordning) :) 

Upptäckte även att min lilla far måste sakna mig. Han hade nämligen köpt nya matskålar till min Tussan. Som det stod "Princess" på! Han som "hatar" Tussa..?

Sedan blev det jobb och så kom mormor från Chicago och hälsar på. Kvällen avslutades med en mycket mysig filmkväll hos Oda. Nu är vi taggade för bion. Passade även på att låna sista boken, men blev nästan lite rädd när Patrizia sa att den var på norska :P

love <3
 


5/11-09

Det stora målet för dagen var att jag skulle klippa mig. Mitt hår ser nämligen förjävligt ut!! Letade därför upp Patrizias hus (vilket tog en kortare evighet eftersom det var stopp på route 9..), och tog med mig henne till Norge. Eller jaa, till våran norska vän Oda. Vi begav oss vidare mot hårsalongen som Oda hade hittat och vad tror ni händer när vi kommer dit? Jo då är det inga frisörer där idag.. Hepp, så gick det med den klippningen. Blev istället lite shopping.

Åker med Julian för att köpa fisk (på en restaurang som även säljer fisk) innan vi åker för att hämta Sofia och en kompis. Väl där börjar "säljaren" ragga på mig. Hum, så det slutade nästan med att jag fick med mig en vinflaska hem..

Kommer till skolan, och efter fem minuters väntan utbrister Julian; Sara, I need to pee! Ja då var det bara slänga sig in på skolan, "ursäkta, ursäkta" och leta upp en toa.. Vi klarade det som tur var.

På väg hem så är det en tvåfilig rondell och det är ju tur att jag är vaken i alla fall. En galen amerikanare i en bil som var dubbelt så stor som min lilla bil svänger ut och kör nästan över oss! "Vadå, måste man kolla sig omkring?.."

Väl hemma och efter maten så kom Svenska Skolans styrelse hit. Gissa om jag hamnade i ett dåligt Sverige! Svenskan var ju inte den bästa om man säger så..

Begav mig sedan iväg mot Emma för att kolla på Greys.. Mycket skönt, och hennes unge är för härlig! Ville inte att Emma skulle "lägga henne" eftersom hon hade en kompis där, gulligt av henne :)

Upptäcker sedan att de inte har tagit bort larmet i en tröja som jag köpte. Det är väl typiskt också!

Imorgon är det fredag och sedan är det helg, JIPPI!!

love<3


Tjolahopp!

Det tål att nämnas, tiden går så sjukt fort!

Förutom jobb igår, så städade jag bilen. Mycket duktigt av mig om jag får säga det själv och min värdmamma fick en liten chock..

Pratade även med min familj en stund i telefonen, trevligt som vanligt! <3 och med underbaraste Terra som precis var hemkommen efter sin lilla resa.. En lång promenad hann jag även med och att åka och köpa telefonkort, haha!

Idag blev det gymmet på ett dödenpass. Kommer inte kunna röra mig imorgon, det är fint det! Så var jag och Julian kreativa och gjorde kort som vi klistrade löv på och en lövkrona. Så sedan var det "King Julian" som gällde, haha!

Kvällen avslutades med tjejerna för en "hej då middag" för Helene som byter värdfamilj och flyttar ifrån oss. Mycket trevligt men även tråkigt såklart eftersom hon lämnar oss på fredag. 

Nu har jag precis läst ett jättehärligt mail från syster <3 och snart väntar sängen. 

love <3 


Trött som as..

Klockan är 20.40 och jag är sjukt trött. Tänker lägga mig ner och bara sova!

Var förresten på gymmet idag, gud så skönt! Det var efterlängtat efter min ordentliga förkylning, Washington och så Danmark. Men nu så är jag tillbaka!

Orkar inte babbla mera utan ni får istället kika på mina söta pyamasbarn och jag som gör minipumpa-lyktor :)



love <3


Halloween

Gårdagen var en riktig Halloweendag, gjorde en pumpa med Emma och hennes värdbarn Olivia, som blev sååå snygg! Så pyntade vi lite vid entrén och gjorde iordning rökmaskinen som många barn tyckte var cool. Vi lyckades även hamna på en Halloweenfest, där det var halloweentårta och jättemånga lekar... 

Jag blev även erbjuden att gå trick or treat med Olivia och hennes vänner men det slutade med att jag stannade hemma med Emma och delade ut godis till alla barn som kom. Har aldrig sett så mycket utklädda ungar förut! 

Halloween är stort här!

Emma lyckades dessutom tända eld på toastern, hur man nu lyckas med sånt..? Och efter en vecka i Europa så fick jag lite av en chock på vädret eftersom det var ca 20 grader utomhus..

 
Den supersnygga pumpan, och allt godis till alla utklädda barn..

Halloweenbarn.. :)

love <3


RSS 2.0