Jul i Vermont

Nu var man har da, uppe i Vermont for att fira jul. Kanns helt sjukt att det ar julafton om tva dagar. Julkanslan har inte kommit, inte an i alla fall. Ar kanske lite skeptisk men jag tror faktiskt inte att den kommer att infinna sig heller. Inte som den gor hemma i alla fall..

Igar akte vi lite skider, grymt kul! Hoppas pa att det blir mer.. Gjorde aven pepparkakshus, vilket uppskattades av barnen. De ar forresten pa workcamp, de ska lara sig att ta ansvar och respektera andra. Klara sig sjalva helt enkelt. Ni kan ju tanka er om det var livat de forsta dagarna, lara bortskamda ungar att inte vara bortskamda vet jag inte om det ar det lattaste..

Nepp nu maste jag sluta, ar pa bibblan och har lanat min hostmums dator och vi ska aka nu.. Vet inte om jag kommer aterkomma har innan jag kommer tillbaka till Newton sa far val onska er en GOD JUL! <3 Alla ni dar hemma betyder sjukt mycket for mig och det ar tryggt att veta att ni finns kvar, for detta ar ju nagot jag maste gora aven om jag jattegarna hade velat fira jul hemma i Sverige! Dubbelt upp nasta ar! ;)

Johanna; jag laste mailet, hinner inte svara.. Hoppas du kan njuta av julen utan for mycket magont! <3

Take care!

love >3

I proffsets fotspår..

Idag skulle jag äntligen få gå i shoppingproffsets fotspår och se hur det går till. Malin ska tydligen vara proffs på att hitta fynd, och billigt och bra är ju aldrig fel! Så vi hamnade i Watertown där även jag lyckades fynda lite. Men Malin gjorde nog bästa fyndet trots allt, ett par supersnygga höga klackdojor! Sådana som Maliin (i Sverige) skulle älskat! (Maliin, leopardmönster inuti!)

Jobbade sedan igen från 13.30-21.30, men det var ju inga större problem. Nu ska jag ta tag i packningen, åker imorgon vid tiotiden. Gäller och ta med varma kläder för där är det snö och säkert bort mot 20 minusgrader.. 

Sedan till det bästa av allt, efter julen närmare bestämt på nyårsafton så kommer några av mina underbara vänner som jag fått här göra en roadtripp upp till Vermont och hämta hem mig. Hur snällt är inte det! Så kommer fira nyår med dem här, kommer bli great!

love <3   


När trollmor har lagt de elva små trollen..

..eller i alla fall två. På ett sätt är det himla skönt att jobba kväll, lägger ungarna, städar upp/plockar ordning och sedan kan man bara slappa :P

Köpte förresten sista julklappen till värdfamiljen idag, bara hoppas att de blir glada!

love <3


A Magical Winter Adventure

Julian hade uppvisning av sitt julspel som de hållt på med i skolan idag. Så självklart var jag med två stolta föräldrar och kollade. Kan inte annat att säga att jag blev inponerad av alla dessa barn i åldern 3-6 år som var med i pjäsen. Så duktiga!

Söt eller vad?, Julians klass var vinterstjärnor.

Efter pjäsen tog jag mig en lång promenix innan jag kunde gå tillbaka, hämta Julian och åka hem.. Gick i en park nära skolan, även fast solen sken så var det jättekallt!

Ikväll fick jag en hanukka-gåva igen, skoj! Fick en den dagen då hanukkan började (en reseguide om New York!) och var sjukt nöjd med det. Jag förväntar mig ju inga presenter och så idag fick jag en present igen! Ett Starbuckskort, inte en aning om hur mycket det är laddat med men ändå!

love <3


Jul på Kastanjenötskullen!

Först mera julstök hos Emma, vi kunde ju inte fira jul utan pepparkakor..


Jag var bara tvungen att göra två älgar, snygga va!?

När kvällen kom blev det julafton. Så mysigt det var! :) Vi är ett sjukt härligt svensk gäng + våran lilla norsk ;) Blev julbord med janssons, köttbullar, lax, sill m.m. Sedan mys och dessert; glögg, pepparkakor, ris a la malta, kladdkaka, knäck, kola, clementiner, godis m.m. Vi hade även julklappsutdelning med Sandra som agerade tomte. Kvällen kan bara samanfattas med ett ord; FANTASTISK! 
Nu kan julen här firas hur som helst, julafton har redan varit och den var hos Malin och det var mys :)

Alla var vi sugna på julemat!


Tillslut lyckades vi få en gruppbild :)

love <3
 


Brev från Sverige :)

Grymt skön arbetsdag idag måste jag erkänna! Efter att ungarna var iväg skickade åkte jag ut på en liten julklappsrunda. Sedan blev det jobb, från klockan ett och framåt. Men eftersom Hanukkan pågår och Julian´s present för dagen var en megastor tågbana (ni vet briotåg, med tillhörande "stad", samt en bänk med låda under att förvara allt i..) så var vi ju självklart tvungna att bygga ihop den! Jag kände riktigt hur bygg-sara kom tillbaka även om det bara gällde att skruva lite! Men tur ändå att jag fanns där för annars hade de aldrig fått ihop den..

Så vi byggde typ hela eftermiddagen och sedan åkte min hostmum och Fia iväg för att "göra" hennes present, som för dagen var en lektion i hur man lagar sushi. Gissa om hon var glad och gissa om vi har mycket sushi att äta imorgon, mums!

När Julian var omstoppad för natten upptäcker min hostdad att ingen har hämtat posten, och gissa vad!? Ett brev från mormor och morfar - tack snälla! <3 och ett paket från mor + min present till värdfamiljen som jag hade beställt. Snacka om att få allt på en gång!

Tack vare min snälla mamma har jag nu nästan alla presenterna till barnen klara! Liten suprise var också att hon stoppat ner lite extra saker i lådan, trevligt trevligt! Så nu har även jag smakat marabous nya vinter-smak ;)

love <3

Jul i New York!

Med alarmet ställt på 04.30 började vi våran New York dag. Upp och hoppa, fixade oss och hoppade in i Oda´s bil och begav oss mot tunnelbanan, åkte in till Boston och hoppade där på bussen. Cirka fyra timmar senare var vi framme. Vi hade en superhärlig dag, strosade runt och kikade på all julskyltning i jätteformat. Julgranskulor stora som jag vet inte vad, ett inslaget hus och en hel fasad med blinkande snöstjärnor... Toppenväder hade vi också! Kallt, klarblå himmel och strålande solsken. A great day in a great city!







När dagen började lida mot sitt slut hoppade vi nöjda och glada (+ något kalla) på bussen för att bege oss hem. 

Söndagen vaknade jag upp hos Malin, hade en rätt slapp dag fram tills luciauppträdandet. Var nästan mysigare denna gången trots att vi var mycket mindre folk, men nu hade vi levande ljus. En sådan sak gör stor skillnad! Efter uppträdandet åkte jag, Oda och Malin hem till Mathilda för att förbereda inför våran svenska julafton på tisdag kväll. Vi gjorde janssons, köttbullar, rödbetssallad, knäck och kola - inte illa! Kommer bli supermysigt :)

love <3 


New York City here we come!

Om en liten stund sätter jag mig i bilen, hämtar Emma och åker för att möte upp Malin och Oda. Sedan blir det sleepover at Oda´s place och imorgon bär det av mot New York! Skoj skoj! :D

Och imorgon fyller även denna pojken år, massa GRATTIS till dig Markus! :D
Du är en underbar vän. Tack för att du orkar stå ut med allt mitt tjöt, alla grejer som jag drar med dig på tillsammans med mina brudar (det blir ju ofta du och tjejerna ;) ), och för att du alltid finns där! :D
Ha en toppendag! :D


Han har sina dolda talanger den där ;)


love <3


Äntligen fredag!

Tänk att fredagar alltid är de bästa dagarna. Då är det ju nästan helg! Först ska jag bara jobba ett antal timmar, åker klockan 10 för att hämta Julian. Jobbar till tre, är off en timme och jobbar sedan till sju. Så ikväll börjar Hanuckan (stavning?!). Då blir det latkes (typ potatisbullar..), vilket jag har förstått att man äter under denna högtid, och så kommer barnen att få sina presenter.. Jag var i alla fall först med att säga Happy Hanucka till min hostmum, vilket hon blev mycket glad för eftersom hennes man typ glömt det! Hihi!

love <3


Mera onsdag..

Dagen sammanfattas med; en sjuk unge (=ändrade jobbtider..), telefonsamtal till pappsen som fyllde år. Närmare bestämt så pratade jag faktiskt även med mamma, Ida, Jon, Pelle och mormor - sedan fick det vara nog! Men alla var ju hemma samtidigt. Hörde även genom telefonen när alla sjöng, det var mysigt! Sedan blev det även ett otippat men himla trevligt skypesamtal med Markus! Ikväll kom snällaste Emma och plockade upp mig för att åka till Malin och boka bussbiljetter till New York på lördag. Tjihoo, det ska bli superkul! :) Nu är det sova som gäller..

love <3


STORT GRATTIS..

..till pappsen som fyller år idag!!
Tack för att du är just min pappa, du är den bästa!
Tack för att du har fostrat mig till den jag är.
Jag hoppas du får en underbar födelsedag, trots jobb och annat.
Jag ringer senare, så svara då!

Älskar dig!

love<3


Måndag igen!

Fick mitt första julkort idag! Grymt kul, tack familjen Eklund :)

På min lediga tid begav jag mig till postkontoret, och där väntade som vanligt världens längsta kö. Att det alltid ska vara så himla mycket folk som ska posta kort, paket o.s.v. hela tiden. Helt sjukt. Men nu är det bara att hålla tummarna och hoppas, hoppas på att det kommer fram i tid.

Sedan vidare till gymmet. Eftersom lillkillen fortfarande är sjuk (kan det vara the swine flu??!, nee men han har lite feber som kommer och går. Annars är han inte speciellt sjuk..) i alla fall så jobbade jag hela förmiddagen så kunde inte hänga med Emma på vårat traditionella måndagspass, så fick jag köra lite eget. Sprang på löpbandet, gjorde armhävningar, sit-ups, plankan o.s.v. Kommer hem och min hostmum, blir chockad. Hon är sååå imponerad av att jag går till gymmet..?!

Jag och Fia hade sjukt kul idag åt att hon lade in skolväskan i bakluckan och flera ton med snö trillade in så jag fick typ en sjö i bakluckan.. Haha, tror inte min hostmum hade blivit så glad om hon fått reda på det! Så bakade jag och Fia nya pepparkakor idag, de andra tog ju slut rätt så fort kan man ju säga...

Ok, nu har jag snart en novell här.. Sorry, ska ta tag i mitt liv nu och fördriva måndagskvällen på något mysigare sätt, typ med min bok som jag återigen har kommit ifrån. Inte bra!

love <3


Snö..

6.45.. Sofia smyger in i mitt rum
- Va sover du?! Men vakna, har du inte sett Sara? Snön som kom igår finns fortfarande kvar..
- Hej, jag sover Fia.. Finns den? Vad bra..
- Men kom då, gå upp. Vi ska ut och leka..
- Mmm, jag kommer snart. Gå ner så kommer jag om en liten stund. Måste sova lite till..
- Ok, men skynda dig.

20-25 minuter senare kommer Sofia upp igen. Då har hon varit nere i köket, stekt ett ägg och ätit frukost själv. Alla andra sover. 
- Sover du än?
- Mmm, men ok Fia. Jag vaknar nu. Gå ner så kommer jag, ska bara klä på mig..

Fia går, jag klär på mig och går ner. När jag kommer ner sitter hon där, iklädd täckbyxor, jacka - fullt utrustad. Så det var bara att äta lite snabbt och klä på mig. Jag hade inte hjärta att säga nej (trots att jag var ledig) till en söt liten tjej som verkligen älskar snön..

love <3


Swedish Yuletide

- Bilderna!!


Vi som sjöng (eller i alla fall ingick i " the staff") fick svensk frukost med riktig ost som man hyvlar, haha!
Efter uppträdandet fick vi också svenska köttbullar, mos och lingonsylt!

Jag och Malin :)

Några utav oss.. Tyvärr är vi inte så bra på att stå stilla ;)
Ser ni min julmust?! Sofia kom och gav mig en, snäll familj man har som köper julmust till en :)

Fina Ida och Lovisa hittade mysiga lovvikavantar.

Ett gäng med glada tärnor!

Jag och Sofia

Nu kör vi!!!..

love <3

Hej mitt vinterland, nu är jag här..

Lördag kväll; barnen sover, föräldrarna är på fest och det snöar ute..

Förmiddagen spenderades på Swedish Yuletide, en julmarknad i Boston med massa svensk mat, hantverk, luciatåg och såklart svenskar! Luciagrejen var mysig, trots tända lampor och fejkljus. Barnen var superduktiga, värre var det med oss au pairer. Vi var väl inte direkt jättehaja på sångtexterna..

I fredags blev det bio, såg Brothers. Hade inte sett eller hört något om filmen innan så kom dit utan förväntningar och filmen fick helt klart godkänt!

Imorgon är jag ledig hela dagen men har inget planerat. Får se vad som händer och framför allt se vad det är för väder..?! Bilder från lucian kommer också..

love <3

STORT GRATTIS..

.. till kusinvitamin på Fåleberg som fyller år idag!!
Jag hoppas du får en toppendag Carro!


20-25 grader = december?!

Strålande solsken och varmt! December hallå?!! Jag vill ha kallt och snö..

Jobbade hela morgonen eftersom Julian fortfarande inte är riktigt bra. Var off från kl. 13 så tog en dusch och gick sedan ut och höll på att dö. Jeans och TUNN långärmad tröja var alldeles för varmt!

Hade hoppats på att någon liten vän skulle sitta framför datorn nu och prata med mig men tydligen inte.. Slappt blir det tills jag börjar jobba igen. Denna lilla förkylningen har gjort mig väldigt trött, inte kul! Men snart är jag tillbaka ;)

Ikväll blir det i alla fall att åka till Emma en liten stund, skoj!

love <3

Stoppad av polisen - check!

Känner verkligen att det är min dag idag. Haha! Lucia-träningen gick finfint, åkte hem jobbade en liten stund + käkade som planerat. Sätter mig i bilen och börjar åka, kollar mobilen och ser att Malin skickat och undrat om jag ville ha skjuts. Smart att inte kolla mobilen innan man sätter sig i bilen. Aja, strunt samma. Då kan jag åka och köpa en liten sak..(Kan inte säga vad här..)

Åker i alla fall och så precis när jag kommer fram till ett rödljus så slår det om till orange. Av ren vana så kör jag. I Sverige kör man ju på orange om man kommer i för hög fart, synd bara att det är olagligt här.. Så farbror polis kommer efter med sirenerna på! Stannar och väntar tills nissen kommer fram, han ber om körkort och regestreringsbevis. Ger honom mitt svenska + mitt internationella körkort, regbev. tar han inte ens. Han tittar på det, säger att jag körde mot rött (Hallå, tänker jag!! Det slog ju precis om till orange!). Han säger inte ens att jag får en varning utan säger istället att han ska gå tillbaka till sin bil och slå av sirenerna för att jag lättare ska se och sedan att jag ska ta det försiktigt ut på den mycket trafikerade vägen...

Det roligaste av allt var att Malin och Matilda körde om mig och såg att jag blivit stannad + att som Sandra och jag konstaterade; att jag lyckades bättre än min forna au pair Malin som körde som en dåre sista veckan bara för att få bli tagen av polisen.. Dessutom så slog jag ju inte Malin som blev stannad på motorvägen en gång för att hon körde för sakta när hon ändå körde flera miles för fort!

Men nu kan jag ju stryka detta från listan, haha! Men visst är det hemskt vilken skillnad det är här jämfört med i Sverige!?..

love <3

En liten bit av en ganska vanlig tisdag..

Började morgonen med att ramla hela vägen ner för trappan! Härlig start på dagen.. Har sedan jobbat för Julian var (LITE) sjuk, så han var hemma från skolan. Gjorde en lyckad chansning och ringde Ida, och snacka om tur för hon hade precis slutat jobbet! Grattis till henne :D

Har nu en liten stund off innan jag ska jobba igen så tog en härlig promenix. Kallt men strålande sol, varför har vi inte mer sådana härliga dagar i Sverige..? Sedan blir det Lucia-övning, lite mera jobb + middag och sedan Starbucks.

Men först, Grattis igen!! Upptäckte dock att jag inte har så mycket kort eftersom de ligger på hårdisken i Sverige..

En superglad Ida :D (+ Johanna och Julia)

Finaste Ida & Terra

Allt går, bara man är med i team Red Sox!!

T.o.m. en debut i Allsången..

Så när jag skulle hitta ett litet kort på Ida så såg jag detta kortet och gissa om jag började asgarva!

Jag diggar Markus reaktion, såå skön ;)

Ha det bäst allihopa :)

love <3



Idag är ingen vanlig dag...

STORT GRATTIS TILL MIN ÄLSKADE VÄN IDA!!
Jag önskar dig en underbar dag!
Saknar dig här i USA..

<3<3<3


Terveydeksi

Finska för er som inte hängde med. Prosit. Svar ja, jag är förkyld. Andledningen; vi eldade i den öppna spisen för att få det lite mysigt. Alla gick och lade sig, spjället var öppet och jag höll på att frysa ihjäl på natten. Inte så himla smart.

Annars har helgen varit skoj! Mycket folk om inte annat, och väldigt amerikanskt under vissa stunder. Har även ätit sjukt mycket mat, och en hel del leftovers från bl.a. våran kalkon som fortfarande inte är uppäten...

Igår träffade jag Krista och vi besökte Manchester. Målet med resan var att finna en vinterjacka till Krista, vilket vi såklart gjorde. Efter att ha strosat runt på mallet ett antal timmar åkte vi och käkade en glass på Ben&Jerry´s innan vi styrde kosan vidare mot biografen och det blev New Moon en gång till. Precis när vi valt platser och satt oss utbrister en kille "välj sida, team Edward eller team Jacob" Haha, gissa om vi skrattade när biosalongen plötsligt blev uppdelat i två "lag". Efter en lång dag kom jag hem till ett mörkt hus men kunde somna med ett leende på läpparna och en extra filt.. Dagen med Krista var superhärlig! Och gissa om det är kul att höra en finsk prata svenska?! Låter precis som mumintrollen! :)

Idag begav vi oss hem mot Newton. Gissa om vi alla blev glada när mamman utbrister; I promise, I can´t eat more turkey. Please, let us eat something else! Så vi tog en sväng till (fisk)restaurangen, mums! Härllig avslutning på denna långhelgen :)

love <3


RSS 2.0