Semlebak!

Storbak stod på schemat idag, eller rättare sagt semlebak. Gott som som bare den var det och efter var alla mycket mätta och belåtna. När alla hade åkt, hamnade Sandra och jag i värsta djupa diskussionen och glömde nästan bort Emma som höll på att dö i väntan på mat. Men vi hann i tid med kinamaten så hon överlevde som tur var!





På vägen hem började Sandra och jag fundera på om de hade Sverigetema på musiken och för två minuter sedan fick vi det konstaterat då Sandra ringer från bilen och utbrister -LYSSNA! Och som sagt, vad spelar de om inte svensk melodifestival...

Nu väntar en nybäddad skön säng, nattinatt!

love<3


Glamorösa fredag.

Denna fredagen har inte bestått av annat än gymmet och jobb. Äntligen sover ungarna och jag är klar, så kan sitta här en sväng innan jag får gå ner och invänta föräldrarna som förväntas dyka upp runt elvasnåret.

Jo, just det! Pratade faktiskt på msn med två av de bästa pojkarna jag känner, det får ju inte glömmas bort. Alltid lika trevligt :)

Imorgon ska jag få iväg familjen till Vermont, så har jag hela huset för mig själv - tjihoo!!

love<3


Hata vita badrumsgolv!

Alltså mitt badrum är i vitt kakel, vita väggar och vitt golv. Bad Emiliani (städerskan) att städa mitt badrum i tisdags (brukar göra det lite då och då för att få det riktigt rent, här hemma så finns det ju inget annat än en halvtaskig damsugare..) och idag är det torsdag och golvet är redan fullt med hår och ser förjävligt ut. Visst för att jag fäller så att man kan tro att jag kommer bli flintis men hallå, varför vita badrumsgolv?

När jag i framtiden BYGGER mitt hus, kommer mina badrumsgolv gå i mörkare toner helt klart! För vem vill egentligen se all smuts..?

Skulle väldigt gärna velat gå på zumban idag, var evigheter sedan jag var på den. Men tiden var lite knapp då jobbet kallar så det får bli en annan gång..

love<3

Onsdag med ett litet inslag av tisdag i.

Alltså jag vet inte riktigt vart jag ska börja. Känns som att det är tusen saker som snurrar i mitt huvud just nu. Vet knappt vad som är upp och ner! Men jag vet att jag har träningsvärk i armarna och i framsida lår, fast det hör ju inte alls hit. Aja, jag ska fortsätta fundera, får vi se när jag får någon rätsida på det hela.

Om inte annat kan jag tala om för er att det var Starbucks igår och en massa tjöt som vanligt. Märks även att det är januari-februari, alla är mer eller mindre lite smått trötta på det här. Inte på varandra och inte på våran fritid men på att passa barn som inte är våra egna, bo i ett hus som inte är vårat eget och helt enkelt alltid serva och ställa upp för en familj som inte är våran egen... MEN, snart är det vår och alla har någon resa att se fram emot så vi kämpar vidare!

För min egna del håller jag på att fostra min treåring. Hans mor säger och vill så mycket men trots att hon tar ett steg framåt med honom så går hon två, nästan tre steg bakåt.. Senast nu så berättade jag för hans mor att han inte ville ta av sig tröjan själv eftersom hans mamma alltid gör det åt honom. Jag var stenhård och gav mig inte, tillslut tog han av sig den själv, inget mer med det. Han brukar ju göra det när han är med mig eftersom jag "inte gör det åt honom", så varför skulle han inte göra det nu. Han är tre år, han kan! Berättade för hans mor som chockad svarade; "He can do that???" Ja självklart, om man inte gör allt åt honom innan han ens har försökt!

Heja amerikanska mammor och deras uppfostran!

love<3 

Jag pratar förjävligt.

Seriöst, Fia filmade mig i smyg igår och när jag upptäckte det och tillslut fick se filmen blev jag ju nästan rädd! Låter jag sådär?! Var är min dialekt? Jag pratar inte som jag ska, kan jag i alla fall meddela. Verkar som om Markus, Terra, Ida, Johanna och faktiskt Maliin (vet att hon kommenterade det efter att vi hade pratat typ tre minuter..) har rätt..

Jag behöver en lektion i hur man pratar när jag kommer hem, bara så att ni vet!!

love <3


Fem månader..

"-Fan det känns som att du vart borta en evighet"

Skratta sjukt mycket när jag läste den kommentaren! Själv tycker jag det har gått rätt fort, och nu är man ju snart halvvägs liksom. Allt flyter på och Californienresan är bokad - gött :)

Gjorde dessutom största missen idag, frågar damen i affären om hon kan hjälpa mig att förminska/ta bort en länk i min klocka som jag fick i present. "Ja det ska väl inte vara några problem, det kan du göra själv". Så visar hon mig att man bara kunde ta bort dem hur lätt som helst! Smarta mig, jag bara antog att man behövde hjälp som med min andra klocka...Aningen pinsamt!

love<3


Halfway around the world - julversionen!

En repris - skratt och tårar omvartannat - men inget annat än ren och skär lycka!

Tack vare en full Johanna i Sverige så har jag nu sett filmen/filmerna med ljud! Så sjukt bra, och så surt att jag är kass på teknik annars hade jag lagt upp den här så ni kunde sett..

love <3


Underbara vänner <3

Oj, ursäkta mig att jag skriver i fel ordning men kom ju på att jag måste berätta om fredagen..

Var med Fia på AnnaMarias födelsedagskalas på "Pump it up", ett ställe med uppblåsbara hoppborgar och uppblåsbara hinderbanor o.s.v. "Ett litet barnkalas här i USA". Lämnade av Fia hemma vid halv nio då jag även blev off så åkte för att möta upp Emma, Sandra och Patrizia. Efter att ha strosat runt på Walmart och Target så begav vi oss mot biografen och såg "The lovely bones". Jag har läst boken och tyckte filmen var likadan - konstig. 

Men i alla fall, när jag kommer hem vid halv två på natten så har min hostmum lagt ett brev och ett paket i trappan. Det ena var en superhärlig uppdatering från Stockholm och det andra paketet innehöll presenter från brudarna! Vet inte om det var för att jag var trött men när jag öppnar det ena paketet som innehåller ett usb tänker jag "men gud vad bra, hur fasen visste de att jag behövde ett nytt?!". Puckad eller vad - kom på att det antagligen ligger något på, så satte på datorn. MEN, av någon konstig andledning så får jag inte fram något ljud??! Någon som vet vad det är för fel?

Trots allt, även om jag inte har en aning om vad ni säger på filmerna så känner jag igen en av dem, reprisen från min "pååterseendemiddag", när de iklädda Red Sox hejarklackskläder dansar till "Halfway around the world". Nu var dessutom tomteluvan på och lite julglitter också. Dessutom var de ute - i snön!!

Så himla fint, så underbart. Jag har fantastiska vänner där hemma, vänner som betyder allt! <3

Ida, Terran och Johanna - ni är underbara! <3

Jättegammal bild på mig och Emsen, tror du har rätt. Vi suger på distansförhållanden, sån jäkla tur att vi klarar det ändå! <3

Blev så sjukt glad igår! Trots att jag klarar mig väldigt bra från hemlängtan, jag trivs i min familj och jag har fått fantastiska vänner här borta som jag aldrig vill tappa kontakten med.., Så ändå - fasiken vad det är gött med brev och kommentarer från alla ni underbara människor i Sverige! <3 

love<3 

Tråkig helg..?

Klockan är strax efter tre och jag är precis off efter att ha jobbat sedan nio i morse. Börjar klockan fem igen då Fia ska iväg på sleepover. Jag och Julian blir kvar så vi ska käka mat, klockan 7.30 kommer gästerna och då ska förhoppningsvis Julian sova och jag blir väl off vid åtta skulle jag tro.

Läste dessutom ett mejl som sa att snowtubingen är flyttad till nästa vecka. Jaha, det var ju kul!

Får se om det händer något skoj ikväll, ska jobba lite på morgonen på söndag så vi får väl se hur tidigt det blir..

Känner att denna helgen inte kommer vara bland de roligaste i det här landet men det får väl gå!

love<3 


22/1 2010

Jag och min treåring var ute och gick..

- Look Sara, the car it´s backing out..
- Aa, ser du vad det är för bil då? Det är ju en sån som du har, en volvo.
- Oh, and the same as Hugh and Sofia has. They have a overcar (vilket betyder volvobil).
- Men, det är väl inte samma färg va?
- Yeah, it is!! (bilen är beige..)
- Nee Julian, deras var ju mörkblå..
- Oh jaa, green it was!

Hum, är ungen förvirrad av att jag pratar svenska och han engelska? Eller är han färgblind? Inte en aning :P

Annars så hann jag inte med så mycket mer igår på min lediga tid än att åka och fixa telefonen. På kvällen sedan bar det av till Emma för grey´s..

Idag blev det gymmet, hade redan träningsvärk i låren och rumpan och nu kan vi lägga dit ännu mer träningsvärk. Skönt!

Ikväll blir det bio skulle jag tro.. Annars så kommer helgen bestå av rätt mycket jobb eftersom min värdmamma så snällt frågade om jag kunde jobba på söndagen också litegrann. Hon som är hemmafru kommer nämligen bli helt exhausted av att 20 pers kommer på middag på lördagkväll och tror det var fem barn + mammor som kommer på lunch på söndag. Men då ska vi inte glömma att maten är beställd och städerskan kommer på söndag morgon.. Japp, oj vad jobbigt det blir!?

love<3

Mitt i veckan, mitt på kvällen.

Halva veckan har gått, halva kvar. Var på Fit Circuit med Emma idag, och ja det var väl som vanligt. Miljoner utfall och grejer i alla möjliga former och så "dödentrappan". Kan väl säga att det var skönt efteråt i alla fall..

På söndag blir det snowtubing, vilket jag hört ryktas om ska vara skitkul. Så det hoppas vi på!

Tjingeling!

love<3


California here we come!

Har precis varit hos Emma och vi har bokat resan. Dryga veckan med start i LA, vidare mot Joshua Tree National Park, Crand Canyon, Las Vegas, Death Valley, Yosmite National Park för att sedan avsluta i San Francisco. 6133kr boende, inträde, resor och lite mat (dock inte flyg dit) -inte illa. Kommer bli great! Carlifornia here we come, den 13 mars åker vi. Tjihooo!!!

love <3


Far-och-dotter-snack!

Ringde och pratade med pappa idag. Även fast jag vet vad han kommer att säga så är det så himla skönt ändå! Nu vet jag nog vad jag ska plugga - hoppas jag!

love<3


Musik, slingor och klippning.

Vet inte hur det började men helt plötsligt blev Sandras hus en frisörsalong. På med dansbandsmusik och så började vi att slinga både Sandras och Malins hår. Båda blev mycket blonda och snygga. Sandra fick även en klippning och Emma likaså av mig. Själv så fick jag en liten slinga men jag önskar att jag kunde klippa mig själv! 

Kvällen bestod av mat och mys hos Malin innan jag och Sandra agerade packhjälp åt Malin inför hennes Sverigebesök.

love<3  


Providence

En solig lördag var som gjord för en utflykt, närmare bestämt till Providence. Fick en halvbra början i fel del av staden ("gangsterdelen"),där vi kände oss något uttittade. Hittade tillslut Brown och så helt plötsligt utbrister Malin "choklad med k, på svenska". Alltså hade vi hittat ett café där ägaren var gift med en svensk så inredningen bestod av Carl Larsson-grejer och en svensk meny. Hur lyckas vi?! Såklart var vi tvungna och ta en fika! När vi kände oss nöjda med Providence begav vi oss vidare mot Target och "Targets egna varor" för att inhandla allt som behövdes för en tacokväll med mycket snack och skratt!







Snodde Sandras bilder eftersom jag inte fått Malins än ;) Tack vännen!

love<3


Min 20-årsdag!

Vaknade av den ljuva stämman av min värdfamlij som sjöng "happy b-day" efterföljt av "ja må hon leva" samtidigt som de smyger in i mitt rum med en frukostbricka och paket. Så himla mysigt! Fick en klocka från DKNY, en sjal och örhängen. Ett kort från varje familjemedlem t.o.m. katten. Även kort som min familj och mormor o morfar skickat. Öppnade även det efterlängtade paketet från fam. Eklund som legat och väntat, Tack!

Sedan gjorde jag min plikt och såg till att barnen kom till skolan. Åkte och handlade och hjälpte familjen att packa eftersom de ska tillbringa helgen i Vermont. Mitt i allt skypade jag med familjen :)

När jag hade fått iväg dem (familjen) var jag ensam och sprang upp och hämtade min dator för att prata med brudarna som vi hade bestämt. Var nämligen tvungen att sitta i köket eftersom Suzanne lämnat en påse som någon skulle komma och hämta (jag hör nämligen inte dörrklockan upp till mitt rum..). När jag pratat med mina flickor i en timma undrar jag varför den där nissen inte kommer så ringer Suzanne.

Aja, tar med mig flickorna (datorn alltså) upp till mitt rum och pratar vidare. Sedan in i duschen och lite fix för att sedan vänta på Lovisa och Emma som skulle hämta mig. Går ner för att öppna dörren och vilka står där!?, jo både Emma, Lovisa, Sandra och Malin och sjunger med paket och tårta! Lämnar tårtan och åker mot Cheesecake.. Väl framme så får jag veta varför alla tjejer här varit så "negativa" till att jag ville gå ut och käka här. Jo för min hostmum hade ringt Malin och de hade planerat en överraskningsmiddag här hemma hos mig och jag min planerare höll på att paja allt! Men eftersom min familj nu var tvungna att åka tidigare så försökte min hostmum och Malin ändå göra en liten surprise :)

Väl på Cheesecake mötte Oda, Patrizia och Lovisa upp. Vi käkade och efter sa de till personalen att jag fyllde år så då kom de (personalen) med cheesecake och sjöng för mig! Hihi, mycket trevligt! Sedan bar det av hem mot mig där påsen (som någon skulle hämtat) visade sig innehålla partytallrikar m.m. Haha, allt för att jag inte skulle ana något! Fick badkrämer samt presentkort på pedikyr! Så av någon anledning hamnade vi sedan på golvet där vi hade picknick på tårtan tillsammans med en hel del skratt!




Tack alla både här i USA och hemma i Sverige som gjorde min 20-årsdag speciell! :D <3
Tack för alla fina och underbara hälsningar från er i Sverige! <3

love<3 


00.48 - grattis till mig :)

Kan ni förstå!? Jag fyller år nu, eller har fyllt. I Sverige, rättare sagt 00.48.

Klockan 6.48 pm sjöng Sofia "Happy Birthday" för mig och gav mig världens bamsekram. Mys! För i Sverige så är det ju min dag, och så Ellens min söta vän som jag delar dag med. Grattis till dig! :) Här borta väntar jag några timmar till innan jag säger att det är min födelsedag.

Undra om det känns? Om jag kommer känna mig gammal, vuxen, mogen..? Vem vet, vi får se. 

Fick också order av min hostmum att inte gå upp ur sängen imorgon! Så gissar att de kommer o sjunga för mig :)

Den som lever får se..

love <3  


Babbelbabbel..

Igår gjorde jag minsta möjliga både på min lediga tid och när jag jobbade. Vilket innebar att jag lyckades sitta framför datorn samtidigt som lite Sverigefolk, så blev prat med Ida Persson och med Oscar (Andreasen, vilket verligen inte var igår!). Så skype och prat med Markus! Men missade Jon.. Fast jag gjorde ju trots allt lite nytta! Kollade efter utbildningar, måste ju komma på vad jag ska göra med mitt liv i höst..

Aja, idag känner jag mig mycket bättre och har mindre snuva. Skönt det eftersom det är min sista dag som tonåring! Men trots det tänker jag ta en lugn förmiddag, och så får vi se om jag gör något mer ansträngande ikväll. Ha det bäst!

love <3 

Dunderté!

Vilade mesta möjliga igår och barnen var ganska lugna. Och för ni som undrar (Jon bl.a.), ja jag har jobbat. Det krävs mycket innan jag ska vara "helt" sjukt! Följde min hostmums råd och sjorde té på vitlök, citron, ingefära och cayenne pepper(bra när jag inte kommer på vad det är på svenska!?) Snacka om att det hade dundereffekt! Kändes riktigt bra efter.. Blev upphämtad av Malin och åkte till Starbucks för en massa prat. Stackars dansken som var där, hon kan inte ha förstått mycket så som vi babblar och hoppar mellan samtalen!

Nu på min lediga förmiddag har jag ätit en god frukost, tagit en lång dusch och gjort mera té. Tänker inte vara sjuk på min 20-årsdag på fredag! Hum, undra vad jag ska hitta på nu?!

love<3


Snorig..

Kan det vara så att jag har fått sämre imunförsvar sedan jag kom till Amerikat eller beror det helt enkelt på att jag har en treåring som nyser mig rakt i ansiktet? Hum, inte en aning!

Var på gymmet en sväng med Emma idag, härligt var det men jag tror inte det var så himla smart trots allt. Nu är jag helt dö, och orkade inte ens pallra mig iväg till Malin för slappiskväll, illa! Nu lägger jag mig i sängen och imorgon mår jag bättre!

Förresten så kom min hostmum med posten idag och påpekade att jag var omtyckt (hade fått två kort), jag svarade med att det säkert är grattiskort - och vet ni vad hon gör!? Hon skrattar och säger att det är ju inte din födelsedag än och så "gömmer" hon korten! Litar inte hon på att jag kan hålla mig tills fredag..? Det kan jag, för familjen Eklunds paket ligger i hyllan oöppnad!

love<3


Underskatta aldrig pulkaåkning!

Emma, Malin och jag samt Emmas ena hostkid Olivia och hennes vän Maddie (stavning?!) pulsade iväg till golfbanan för att åka pulka, tefat, bob m.m. Gissa vad?, det var så grymt kul! Aningen lifsfarligt också, för det fanns ju några träd.. Sedan blev det varmchoklad, mums!

Efter en hel massa kinamat styrde vi kosan mot Target och fyndade lite. Köpte en klocka som jag är SÅ nöjd med!

Hoppas helgen i Sverige har varit bra och att ni utnyttjar snön och vintern för det har verkligen vi gjort denna helgen :)

love <3 


Skridskor!

Tajmade som vi är så intog vi "groddammen" i exakt rätt tid innan hela Boston bestämde sig för att spendera dagen som oss. Snörade på oss skridskorna och begav oss ut på isen. Så himla kul det är, jag gillar verkligen att åka skridskor! Försökte även lära Bostonborna att göra köttbullen, vilket resulterade i att jag hamnade på rumpan.. Men även det är ju kul!


Wihoo, här kommer vi!!!

Jag är ju sååå graciös när jag åker..!

Gött väder var det också, tyckte jag i alla fall. Emma höll inte riktigt med!

Efter blev det såklart varm choklad. Resten av dagen blev det shopping, så nu har jag också en Boston-luvtröja!

love<3


Min mamma är inte som andra mammor.

Min morsa är den bästa morsan, och hon fyller år idag. Stort GRATTIS till dig morsan!

Älskar dig!

love<3


I´m off!

Äntligen, blev nästan två timmars extra jobb ikväll men fasen va gött för nu är jag off hela helgen istället. Så skönt! Hoppas på en utflykt och kanske lite skridskoåkning, för det är jag grymt sugen på.

love <3 


10-timmarsdag..

..fast bara 5 timmar kvar. Babysit ikväll, så lägger ungarna. Blev ett rätt långt break idag som jag inte hade förutsett så då begav jag mig ut på en lång promenix. Ska nog scrapa lite nu också. Snart är det helg! :)

love<3 


En liten tanke..

Har precis avslutat en lång promenix och ett lika långt samtal till en underbar Terra på hennes 20-årsdag!

Vilket har fått mig att fundera, jag och Terra har inte pratat så jättemycket sedan jag åkte för drygt 4 månader sedan. Vi har verkligen pratat SJUKT LITE, om man jämför med hur mycket vi normalt pratar. Men ändå, så känns det som det var igår vi pratade sist. Konstig känsla, men det är så skönt! 
 
love <3

TERRA!

Massor med GRATTIS till dig vännen på din 20-årsdag! :D Hade så grymt gärna velat vara hemma nu och fira dig.. Njut av din dag nu och jag hoppas verkligen att du får superkul! Hoppas även att Ida har jobbat och sett till att posten kommit fram, annars får du skälla på henne!



Saknar dig här borta <3
Du är en kanonvän, glöm inte det!

love <3


Planerad träning...

Ikväll skulle jag tränat med Malin och Sandra hemma hos Malin men det slutade med att vi käkade svenskt lösgodis och pratade istället. Kan det bli bättre?!

Skönt att det finns så goá människor här, och jag hoppas att Tiltil som flyttade till D.C. idag får det bra!

love <3


Extra energi!

Idag är det fart på mig. Var ute och sprang imorse, var sjukt jobbigt men kände mig ju så illa tvungen eftersom jag inte kommer iväg till gymmet nu när Julian är sjuk (därför att jag jobbar sämst tider - bli frisk unge!).. Sedan efter en skön dusch, god frukost och mera jobb så städade jag mitt rum som nu är skinande rent! När jag var klar visste jag inte alls vad jag skulle göra så slog på datorn i hopp om att Markus skulle vara inloggad. Av någon underlig anledning hade jag ett missat samtal från honom..?! Såklart så är han inte det. 

Snart blir det jobb igen för att sedan åka en sväng till Starbucks och träffa folket. Undrar om all min extra energi kommer från chokladbollarna vi gjorde igår? Kan det vara så? Sjukt smaskigt var det i alla fall, tack! :)

love <3
 


Lillejul..

Blev en liten julafton för mig själv idag då det tydligen passade posten att äntligen komma med mina julkort. Tack snälla för alla fina hälsningar <3

Har jobbat rätt mycket idag men barnen var helt underbara. Gött det eftersom jag gärna hade varit ledig och strosat runt i Boston med tjejerna och firat Malin lite som fyller år idag.. Men men, jag kan ju inte få allt. Fick ju komma hem på nyår och det var verkligen sjukt härligt/snällt och bra!

Har även fått utbrott på min scrapbooking-grej eftersom varken lim eller klisterlappar verkar vilja fungera!

I veckan bokar vi (förhoppningsvis) resan! :) Längtar redan lite smått..

Så hoppas jag att det blir en resa i slutet av maj också! Förutom det så måste jag ta tag i mina tankar och komma på vad jag vill göra med mitt liv. Är lite sugen på att plugga men även på att resa, hum det är inte lätt! Ett mejl till min gamla syo ska i alla fall iväg!

love <3


Alldeles för sent..

Är så jäkla skönt med dagar då man inte behöver göra något alls! Idag var en sådan dag, nästan hela dagen. Jobbade en sväng när familjen kom hem, men kvällen fick ett bra avslut med bio och en långsam bilfärd i all snö..

Nattinatti,

love <3


Tänkte att lite bilder är ju aldrig fel..







love <3


Gott nytt år!

Första Januari 2010. Det går så fort, snart är jag hemma igen! Grattis moster som fyller år idag :)

Jag har i alla fall de underbaraste vännerna man kan ha här borta. Igår gjorde de en roadtrip upp till Vermont och hämtade hem mig. Såklart så visade det sig bli snöstorm så det tog sin lilla tid, men fram kom de tillslut. Eller ja, de kom inte upp för sista backen med bilen så vi fick gå lite.. 

Sedan blev det 8 glada uppklädda tjejer hos Sandra med trerätters, vin och skumpa på 12-slaget! En mycket lyckad kväll! :D

Julen och mina nästan två veckor i Vermont var riktigt lyckade. Blev lite skidor (SKOJ!), tefatsåkande, julafton med tomte och allt, och en utflykt med Krista. Måste bara berätta för er att jag är lite chockad, julen gick så mycket lättare än jag trodde. Var inte alls jobbigt, med självklart ska jag fira jul dubbelt upp när jag kommer hem!  

Nyårskramar från mig i alla fall,

love <3


RSS 2.0